Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A co ekologie ?? Maličké živnostníky jen zdržuje od kšeftu a navíc s nákladem.. kdo chce účtenku - dostane ji. je to buzerace, aby se na to spousta vykašlala a šla Babišovi před barák žebrat. Babiš prý dává práci i daně - ale kolik mu toho zůstane v kešeni?? Bohoušek a ČSSD jsou zticha. Lidé se zdanitel. základem - cca nad 2 mil Kč nemají co pohledávat jako zastupitelé ve městech nad 10 tis.obyvatel a vyšších správních složkách!! Takže co má Babiš co rozkazovat !!

1 0
možnosti

a co na EET říká ekologie? Tolik zbytečných papírů, navíc s největší pravděpodobností opět tisky na termopapíře, který za půl roku vybledne, takže se musí kopírovat!!!

Další papír, další stromy.Další zbytečnosti.

2 0
možnosti

Tady nejde o daňové úniky, ale o moc a tedy informace. Burešovi nestačí znát údaje jen z kontrolních hlášené. Na likvidaci svojí konkurence potřebuje více informací.

9 2
možnosti

Vsichni resi otazku jak, kde a za kolik EET poridit/zavest. Ja resim jak se toho pak zbavit. Za dva mesice po zavedeni jdu do duchodu/koncim. Zatim me neodpovedeli.

5 0
možnosti

A tak nalejme si čistého vína. V podstatě každý paušálista z drobných živnostníků typu řemeslných činností, služeb atd. přizná jen tolik, aby se vešel do limitu jednoho milionu, popř.jak uzná za vhodné. Hostinská činnost, drobné krámy, ale i ti větší, kteří mají kasy jedou v šedé ekonomice. Jsem v branži od roku 1991 a znám mapu. Dokonce i ti větší, kteří mají na provozovnách kasy a to k vůli zaměstnancům, aby je neokrádali, ať již fyzické osoby či es er óčka, jedou v šedé zóně, poněvadž i ve velkoobchodech se dá nakoupit "bez papíru." Prostě si pohlídají to, co motat oficiálně a co bokem. Ve větším měřítku je to pracné, stojí to dost sil a v podstatě, pokud to někdo nenapráská vč.předložených důkazů, je to neodhalitelné a nepostižitelné. Já to neschvaluji, ale zdá se, že je to nutnost. Při jednom z nejvyšších daňových zatížení práce, popl.na na zaměstnance, tlaku na růst mezd a snižování cen za použitím kupeckých počtu lehce zjistíme, že tzv.načisto, oficiálně, vše přiznat je pro spoustu oborů a firem za hranicí rentability. Prostě nikdo se nebude honit, riskovat své zdraví, majetek u OSVČ jen proto, aby vydělal ekvivalent špatně placeného zaměstnance a hrdě odvedl státu vše, co mu náleží. EET je jasný lobbistický tah na státní prachy ze strany provozovatele systému ( bez výběrového řízení svěřený bratru pana Babiše, Alexandru ) a dodavatelům technologií. EET v současné podobě povede k výraznému zdražení zboží a služeb ( k tomu stejně dojde vlivem odborářské akce "řekněnte si o vyšší plat ) a zánik drobných živnostníků, kteří v současné době absence jakýchkoli zaměstnanců seženou lehce práci v zaměstnaneckém poměru. Do budoucna to bude znamenat zánik malých, flexibilních zaměstnavatelů, služeb a prodejců ve prospěch velkých firem. Kdyby byl skutečný zájem posílit výběr peněz, tak zvolí ve světě osvědčený italský model, kdy musí mít zákazník 100 metrů od prodejny doklad od nákupu.

11 0
možnosti
Foto

Dnes byl na ČT24 v Hyde Parku od 20hodin sám generální ředitel FS Martin Janeček. Ten dotaz na platby kartou (což pochopitelně není hotovost) tam na něj zazněl také. Odůvodnil to tím, že přes platební terminál by mohla jít platba na účet do daňového ráje.

Tak jsem asi nedovzdělanec. Bezhotovostní platba by nemohla jít na účet do daňového ráje?

6 0
možnosti
Foto

Další věc, kterou nechápu, je, že přes EET budou muset jít i dárkové poukázky. Takže dle mého názoru tam ty tržby budou dvakrát. Jednou při nákupu této dárkové poukázky, jelikož tu opravdu a fakticky zaplatím hotově. A podruhé při placení zboží touto poukázkou.

6 0
možnosti

J22o22s20e70f 52K18l24a49t

16. 8. 2016 22:17

Tak to jste na to přišel brzo!

1 0
možnosti
Foto

Kromě krámů za tisíce budou každý měsíc vyhazovat prachy za pronájem a servis SW a také za datové pripojeni. Elektronické recepty by byvaly propojily jen vysokoškolsky vzdělané subjekty a neprošlo to. Tuto taškařici mají chápat a provozovat i lidé se základním vzděláním. Není to divné?

14 0
možnosti

P95a20v14e59l 40V83é52b36r

16. 8. 2016 21:56

Jak kde. V právním státě se skutečnou demokracií by to bylo divné. Tady ne.

7 0
možnosti

R^........Pravda je, že EET stát nepotřebuje.

Pravda je, že i bez EET můžou finanční úřady vykonávat svou práci, a to jistě lépe než nyní.

Pravda je, že EET poškodí malé podnikatele a živnostníky.

Pravda je, že EET bude stát obrovské peníze, a to pochopitelně z našich daní.

Pravda je, že EET je velikou příležitostí pro velké firmy, a to jak na zajímavé zakázky z veřejných prostředků, tak i na potlačení malé konkurence.

Pravdou je, že nám, malým podnikatelům a živnostníkům jde tahle vláda po krku.

24 1
možnosti

P85a20v80e29l 14V38é93b13r

16. 8. 2016 21:55

Pravda je, že vláda EET nepotřebuje, ale potřebuje ji Babiš, aby mohl sledovat finanční toky a tak věděl, kam má Agrofert napřít své úsilí.

6 0
možnosti

Když budou ty kasy takovým přínosem pro státní kasu - Babiš tvrdí 18 miliard - tak by ty kasy mohl živnostníkům koupit z ministerských prostředků.;-D

3 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
... ale jinak mě to tady na světě s vámi zatím baví ... ;-)