Já vám dám modlitebnu, holoto!

Vy, kluci a holky ze Sněmovní, už moc nevíte, co roupama vymýšlet, že?! Na židličkách se ještě neusadil prach zvířený hrátkami na pád vlády a další volby, a už jste zase neposední. Dlužno říci, že hra na podlidi a nadlidi vám jde náramně, jistě proto ji tak často zařazujete do tanečního pořádku ...

Povídal strejda Karel, že u nich v práci nemají posilovnu. Povídala teta Maruš, že v práci nemají dokonce ani jeden bar. Povídal bratranec Jirka, že v práci nemají maséra ani doktory. Ptal jsem se jich na to. Chtěl jsem to vědět. Dívali se na mě jak na blba a říkali něco o tom, že tam chodí pracovat. Tak to jsem se musel bránit a informovat ty prosťáčky, že je to přece už dávno normální. A že by si měli říct svým zaměstnavatelům, ať jim tyto samozřejmé drobnosti fofrem na pracovištích zbudují. Smáli se mi. Taky jsem jim tedy musel vyplísnit, že asi nečtou noviny a nesledují, co se děje, protože jinak by museli vědět, že dokonce už i poslanci všechny tyto věci mají. Nevěřili. Mám to ale rodinu.

Ukázal jsem jim teda dnešní noviny, kde se jasně píše, že poslanci chtějí v práci ještě i kapli. Jsou přesvědčeni, že to tak má být, že si ji zaslouží, že ji potřebují. Koneckonců, proč by nemohli mít v práci třeba i tu kapli, povídám jim. Myslí si, že jsem totálně na hlavu. Všichni. I strejda Karel. I teta Maruš. I bratranec Jirka. Fakt nevím, jak je přesvědčit, že to není fór, a že je jejich zaměstnavatelé berou pěkně u hub.

Autor: Martin Kočí | středa 2.5.2012 10:35 | karma článku: 32,77 | přečteno: 1887x