Drž hubu a nehul, otroku!

Míra nevolnictví ve svobodné demokratické zemi uprostřed Evropy 21. století dosahuje vrcholné úrovně. Rozverní patriciové z nudy zkoušejí, co ještě ten plebs snese.

Posledním z příkladů je hon na kuřáky, respektive ještě nověji: na nekuřáky! Jejich peníze jsou ok, ani moc nesmrdí, ale kouřit by to svinstvo neměli. Maximálně tak v rezervacích.

Dobrá, většina z nás si už asi zvykla, že majitelé hospod nemají možnost volby (jakým právem!!) a musejí hopsat jak nějaký evropsko-ministerský panáček píská. Dobrá, dokonce bych byl ochoten se přimluvit za vyšší zdravotní pojištění pro kuřáky (a jiné dobrovolně si zdraví ničící individua).

Před krátkým časem vyvinutá e-cigareta se zdála být celkem elegantním řešením pro všechny strany, dokonce začala být čímsi zajímavým a vítaným. Přátelé konečně přestali řešit problém, kam si jít večer sednout, aby nemuseli trávit večer každý v jiné místnosti, případně potupně vybíhat před dům. Dnes to vypadá, že je této idylce opět konec, protože si nějaká hlava blbá (asi jich bylo víc) usmyslila, že bude prudit až kam to jde. Pokud ministerstvo zdravotnictví (mějme ale na mysli, že jsou to lidé, nikoli instituce) přišlo s návrhem, že kouření elektronických cigaret dá na roveň kouření klasickému, a tudíž e-kuřáky opět vykáže, vysílá celou řadu extrémně negativních signálů, mezi nimi také: je jedno, že se snažíte nekouřit, my vám to zarazíme; víte, proč si můžeme dělat, co chceme? - protože můžeme, ...

Argumetace mluvčího ministerstva, pana Sršně, je jak vystřižená z pořadu 52 komiků a spol.: "Elektronická cigareta může v některých lidech vyvolávat například pocity bažení po nikotinu a její používání může mít negativní dopad na vnímání a budoucí návyky například u dětí."

Tož je totok normální?!!!

Vyhnat ty hnusáky, co žužlají kus svítícího plastu v hubě, zpátky do zahulených čtverek! Beztak mají hmyz ve vlasech, jak o tom píše Severočeský průboj. Trochu to smrdí zvůlí, ale tak lidu patří. Příště jim zakážeme třeba ...

(Fakt jsem se musel podívat do kalendáře, není-li posledního dubna, a tudíž aprílová kachna v tisku. Není.)

 

Autor: Martin Kočí | pátek 27.4.2012 8:03 | karma článku: 25,98 | přečteno: 1384x