Chvála alkoholu!!

Jak nebezpečný, nýbrž také bohulibý, může být ten "nearomatický hydroxylový derivát uhlovodíku" (Wikipedie)! Po staletí je tu s námi, mezi námi, v nás ... na nás!

zdroj: Google

Ano, na nás. --> Osm ráno, koupelna je už teď rozsvícená a rozehřátá paprsky letního slunce, které slibují další tropický den. Další upocený den. Poloslepý sahám po holicím gelu, rozplácávám z něj na obličeji hustou bílou pěnu, tu pak automatickými tahy odstraňuji i se strništěm příjemně vrnící škrabkou. Bez jediného pohledu do zrcadla, který by mě mohl totálně vyděsit, opláchnu zbytky pěny, pak pokračuje bezmyšlenkovitě dalších asi deset rutinních úkonů. Usuším. Otevírám svůj šuplík pod umyvadlem, vytahuji vodu po holení. TEĎ!!!! Teď přišel ten šok - zornice, chřípí, chlupy na předloktí a netušený počet svalů v obličeji se aktivují jako zasaženy dávkou z probíjejícího elektrického křesla. Znovu a znovu při tomto startovacím kopanci děkuji za těch pák kapek voňavé chemikálie způsobující mi totální blaho v podobě zaštípání, závanu chladu, čistoty a svěžesti.

Aftershave bez obsahu alkoholu, taky leží zapomenut kdesi na dně šuplíku, je ubohý odvar bez nároku na život! Nic. Donedávna jsem byl přesvědčen, že je upřednostňování štípající alkoholové vody po holení jen moje úchylka, ale po rychlém průzkumu mezi zhruba pětadvaceti známými jsem se uklidnil a překvapen změnil názor: 25:0 ve prospěch masochistů! Komentáře a důvody povětšině shodné: Není nad to, když mi to ten ksicht pořádně vypálí a probere mě.

Na těch několik málo vteřin dokonalého blaha denně se vždy znovu těším. Znovu tedy: CHVÁLA ALKOHOLU!

(P.S. A už dejte všichni pokoj té huse Paroubkovic ...)

Autor: Martin Kočí | pátek 23.7.2010 15:18 | karma článku: 8,10 | přečteno: 714x