Chléb, hry a parazitování pana prezidenta

Je evidentní, že některý ze smečky poradců pana prezidenta usoudil, a následně mu poradil, že by bylo takticky výborné nechat se vidět na Olympiádě. Jak řekli, tak udělali. Lid, jako již několik tisíciletí, nadšeně tleská.  

Jeden z posledních známých sportovních výkonů pana prezidenta (žlutý člun). Prý Olympijský výbor tuto novou disciplínu zařadí už do příštích letních her … zdroj: www.google.com

Jenže, když dva dělají totéž, nemusí to vždy být totéž.

V případě našeho současného prezidenta, který proslul spíše výkony ryze nesportovními, kterého mnozí podezřívají z těžkého alkoholismu, který svojí odvážnou propagací kuřáckých návyků vyděsil i ostřílené hochy od Philipa Morrise, kterému jeho zápecní čecháčkovství pomohlo do prezidentského křesla,  je přítomnost na olympijských hrách jak vystřižené z absurdního dramatu. Zejména pak, pokud se natřásá ve sportovní bundičce, a zejména pak, pokud tak činí evidentně pro čočky fotoaparátů a kamer. 
Až skoro líto je člověku sportovců, na něž se bodrý pan prezident sápe s napřaženou rukou a úsměvem od ucha k uchu. Naštěstí pro ně zřejmě příliš dlouho v olympijské vesnici bez cigarety a truňku nevydrží. Jen doufejme, že například Martina Sáblíková (nebo kterýkoli jiný kandidát na dobré umístění) nepojede své závody mizerně jen proto, aby nemusela dělat Bohdalku?
Ať je to jak chce, je nad slunce jasné, že tento PR trik pana Zemana je celkem drsně vykalkulovaným hraním na city voličstva. Je dokonce zřejmé, že mnozí méně bystří voliči mu uznale tleskají. Koneckonců, tyto triky vycházely už i římským císařům a ruským tyranům, kteří měli v mezičase na pažbách miliony zářezů.

Máte to, pane prezidente, zapotřebí?          

Autor: Martin Kočí | neděle 9.2.2014 11:47 | karma článku: 24,92 | přečteno: 1303x