Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

iluminat

29. 8. 2010 18:25
strach ze ZNAMA, autore!

tam kde ty muslimy uz maji, tak jsou vetsi "xenofobove a islamofobove" nezli cesi. Napriklad tradicne tolerantni Holandsko.

To je jako s cikanama, to bylo kecu o ceskych rasistech! A kdyz se jich hodne nakyblovalo do Francie, tak je vykopavaji, to ani cesi neudelali. Hodna a spravedliva Canada je chce posilat zpatky,a bude se se Sarkozym radit jak na to.

0 0
možnosti
L

lokutus

29. 8. 2010 16:29
Rozdíl kultur

Naše dvě kultury jsou rozdílné. Muslimové mají jiná civilizační kritéria než my. My jsme převážně liberální a kloníme se spíše k sekularismu. I křesťané jsou dnes v podstatě liberální. Muslimové ne. Kdo je alespoň trochu vzdělán v historii, jistě ví, jak střety rozdílných kultur vždy dopadly. Muslimové navíc nedělají nic, čím by nás přesvědčili o své mírumilovnosti a liberalismu. Zprávy z měst jako je Malmö, nebo předměstí Paříže navíc ukazují, že není radno si jich sem pouštět příliš. Nejde o dva miliony muslimů, ale o dvě miliardy muslimů. Islám nikdy nebyl mírumilovný, viz http://www.lokutus.cz/830546-krizove-vypravy-jako-odpoved-na-staleti-dzihadu.php. V současnosti je ve svých kmenových zemích na úrovni našeho temného středověku. Monoteismus, prosazovaný politicky, porušování základních lidských práv na denním pořádku, denodenní propagandistická masáž apod. Tohle tady nechci. Chtějí-li muslimové sem, musí dokázat, že si to zaslouží. Do té doby ani náhodou.

0 0
možnosti
IK

Ivan 1

29. 8. 2010 14:58
Buřty, pívo, nenávist

Ty první dvě věci islám zakazuje úplně, na tu třetí mají právo jen mohamedáni.

0 0
možnosti
MK

marko88

29. 8. 2010 15:04
Re: Buřty, pívo, nenávist

;-)

0 0
možnosti
T

Tecumtha

29. 8. 2010 14:31
doporučuji autorovi, aby podobné bláboly šel vysvětlovat

třeba do Švédska, Norska, Dánska, Holandska ...... když tam pochodíte a vysvětlíte všem, že to znásilňování bílých žen muslimskými mladíky , kteří jsou již generace narozená v těch zemích, je vlastně multikulturní obohacení - tak vám zatleskám a přiznám, že máte pravdu. Do té dobu budu tvrdit, že píšete nesmysly.

0 0
možnosti
MK

marko88

29. 8. 2010 14:53
Re: doporučuji autorovi, aby podobné bláboly šel vysvětlovat

Doložte prosím, že jejich procento převyšuje průměr, pak s Vámi budu souhlasit. Pokud ne, je to zase vlnění vody a vyvolávání paniky ... 

0 0
možnosti
VM

Snowwily

29. 8. 2010 13:51
Víte co je to džihád ?

Váženému autorovi, ostentativně znalci všeho jak vidím, bych jen připomněl, že pro ti České republice vyhlásil islám již před několika lety tzv. Džihád, neboli svatou válku. Proč myslíte vážený autore, že jsme součástí NATO ? Oprvadu si vážený autore chcete svou tolerancí přivést do země lidi, kteří budou krví a smrtí bojovat za rozšíření islámu ve jménu své svaté války ?

Četl jste o zprávě že nejvyšší muslimský duchovní zakázal mladým lidem poslouchat hudbu ? Skutečně si myslíte že máme toliko společného ?

0 0
možnosti
MK

marko88

29. 8. 2010 14:24
Re: Víte co je to džihád ?

A jak jste to poznal, že všemu rozumím!!?? Díky. Narodil jsem se v kině ... ;-)

A) Ani na vteřinu jsem nehájil islám (každé institucionalizované náboženství mi smrdí), B) Džihád vyhlašují jak na běžícím pásu kdekomu ... jestli se nepletu, nám to přilítlo za Svobodnou Evropu ... Ale mezi tím, co povídá Kaddáfí  nebo jiný alois, a co se ve skutečnosti děje, je přece jen rozdíl. Četl jste, že kněží šukají hošíky? Přesto si pořád myslím, že i přes všechny rozdílnosti si máme vzájemně co nabídnout.

0 0
možnosti
CAS

cara al sol

29. 8. 2010 13:46
Mýlíte se nebo lžete

Evropská kultura je postavená na třech pilířích, když to zjednoduším. První dva jsou z Nového zákona. Je to Ježíšovo "kdo jsi bez viny, hoď kamenem", což je výzva k toleranci lidské slabosti. Že je v současné Evropě tato zásada postavená ad absurdum, je podle mě dočasný výstřelek. Druhý je hledání vnitřního smyslu Zákona, v opozici proti farizejské tradici doslovného a otrockého přijímání Zákona bez ohledu na okolnosti. A třetí pilíř je prohlášení Tomáše Akvinského, že víra není v rozporu s rozumem. Vechny tyto tři základy evropské civilizace současný islám popírá a odmítá.

 

Je mi líto, ale to, že nedokážete vidět, v čem spočívá skutečné jádro evropské civilizace ještě neznamená, že ten společný jmenovatel neexistuje. Evropa pochopitelně přijímala inspiraci už od doby antické a například řečtí filosofové velice dobře korespondují s Novým zákonem a jinými vlivy. Nikdy ale nepřijímala to, co do ní zásadně nepatří. A neudělá to ani v budoucnu, byť to může znamenat další válku.

0 0
možnosti
MK

marko88

29. 8. 2010 14:27
Re: Mýlíte se nebo lžete

Evropská civilizace zase odmítá islám, tak si moc nemají co vyčítat ...

A jestli nám sem polezete, všechny vás vyvraždíme!!! - Křesťanská láska v přímém přenosu .... ;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
PT

Orde Wingate

29. 8. 2010 13:41
Self-hate Czech?

Ještě, že u nás na jednoho takového intelektuála, bojícího se "české nenávisti " připadá velká množina dosud normálních lidí. Jenom nejsou tolik slyšet, protože se věnují práci a obživě. Někdo musí vydělávat i na tyhle intoše.

0 0
možnosti
MK

marko88

29. 8. 2010 13:44
Re: Self-hate Czech?

Je to marnost ... Přeji dobrý den.

0 0
možnosti
PM

KOLDAK

29. 8. 2010 13:30
Tak takhle vypadá pátá kolona:-/

0 0
možnosti
MB

Mychal.B

29. 8. 2010 13:19
Žádný strach z neznáma,

schopnost poučit se z chyb jiných se tomu říká :-P

0 0
možnosti
V

VsichniMeMajiRadi

29. 8. 2010 13:10
Vy evidentně nevíte

kde je sever, ale chtěl byste navigovat ostatní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 106
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1312x
... ale jinak mě to tady na světě s vámi zatím baví ... ;-)