Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

USA ukázaly na pokrytectví Rady OSN pro lidská práva, jenže pokrytecká je celá OSN

Že spolupráce mezi národy, myšlenka to amerického prezidenta Wilsona, je nejen problematická, ale mnohdy nemožná ukázala již první světová organizace Společnost národů, založená roku 1919, jako reakce na První světovou válku.

Když v roce 1945 vznikla OSN, jako myšlenka dalšího amerického prezidenta Roosevelta, uvedená v Deklaraci národů z Prvního ledna 1942 všichni si mysleli, že nedokonalost první organizace je překonána. Opak ukázalo první vážnější rozhodnutí OSN o vzniku dvou států na bývalém Britském mandatorním území v Palestině, kdy islámské státy toto rozhodnutí nerespektovaly, odmítly vznik islámského státu Palestina a v den vyhlášení státu Izrael tento napadly.

Dalším prubířským kamenem OSN byl rok 1950, kdy komunistická severní Korea za podpory Číny a Sovětského svazu napadla jižní Koreu. Zatímco OSN, přesněji Rada bezpečnosti OSN odsouhlasila vyslání mezinárodních jednotek na zastavení komunistické agrese, tak Sovětský svaz, který se mimochodem hlasování neúčastnil a zasedání Rady bojkotoval, podporoval severní Koreu dodávkami zbraní, ale také přímou, byť tajnou účastí sovětských pilotů, což sice v té době Američané tušili vzhledem k soubojům v Aleji Migů kolem řeky Ja-lu, kdy piloti Migů nevypadali zrovna jako Asiaté, ale nemohli to dokázat. Naplno to vyšlo najevo po rozpadu SSSR a otevření sovětských archívů.

Podobné to bylo během konfliktu ve Vietnamu, nebo během Jomkipurské války v roce 1973, kdy arabské státy napadly Izrael. Stejně jako v během korejské války Spojenci tušili, že za nitky tahá Sovětský svaz, tak zde to bylo obdobné. Veškerá protiletadlová obrana byla řízena sovětskými poradci, podobně v egyptských letadlech seděli piloti ze Sovětského svazu, a dokonce celý plán napadení Izraele byl vypracován sovětskými poradci. Plán mimochodem geniální a to natolik, že izraelská opevnění na břehu Suezu byla zničena podmáčením vodními děly. Byla to jediná arabská válka proti Izraeli, kterou Arabové mohli vyhrát. Jenomže Arabové. Sovětští poradci nikdy nedokázali pochopit, že oni nechápou naprosto jednoduché strategické věci a šokem pro ně bylo, když byl vyhlášen bojový poplach a arabští muslimští vojáci, místo pohotovosti padli na kolena a začali vzývat Alláha.

Ale nejde jen o Izrael, který to neměl v OSN, kde většina států a všechny islámské státy odhlasují proti Izraeli cokoliv, jen proto, že to je Izrael. Stačí si připomenout poslední události kolem uprchlické krize, která začala v roce 2015. Je to OSN, která vyzývá evropské státy k jejich přijímání a apeluje na lidskost a lidská práva. Zvláště Rada OSN pro lidská práva je v tomto velice aktivní. Co na tom, že v islámských zemích lidská práva nejsou dodržována, co na tom, že země zasažené válečným konfliktem jako Irák či Sýrie sousedí s dalšími islámskými zeměmi, kde žádný konflikt neprobíhá a jediné co tyto země dokázaly, že za peníze evropských zemí, jako Česká republika, trpí na svém území uprchlické tábory, ale tyto země nenabídnou těmto uprchlíkům azyl. Ale apeluje se na Evropu.

Na Evropu, která strká peníze do kapes i těm, kteří je nepotřebují, která sponzoruje kdejakou africkou zemičku, která si vzpomene, že za její bídu může kolonizace.

Proč se někdo nezeptá, co dobrého udělaly arabské a africké země pro svět za celou dobu trvání OSN? Nic, opravdu nic a nic se ani nedá dohledat. Vše, co arabské a africké země, převážně islámské prosadily v OSN bylo vždy a jen ku prospěchu těchto zemí a náklady nesla Evropa a USA. Islámské země a země Třetího světa jen umí natahovat ruku a odvolávat se na svoje „práva“ a odkaz na vinu Evropanů za kolonizaci. Kolonizaci, která skončila před sedmdesáti lety a ti kolonizátory „utlačovaní“ utíkají do zemí svých „utlačovatelů“, zatímco jejich vlády z těch „utlačovatelů“ ždímou peníze.

USA udělaly první krok. Měly by udělat i další, a to vystoupit z OSN jako celku a po nich by to měly udělat další země. OSN se totiž stává zájmovou organizací určitých států ne nepodobnou americké Cosa Nostra. Jenom s tím rozdílem, že americká mafie působila proti zákonům a společenským normám, tedy ilegálně, tak OSN si pravidla tvoří legálně. Mnohdy za potlesku těch, kteří OSN sponzorují a po kterých OSN vyžaduje „výpalné“, v moderním slangu, finanční pomoc. 

 

 

Autor: Martin Kavka | středa 20.6.2018 14:07 | karma článku: 42,09 | přečteno: 1874x
  • Další články autora

Martin Kavka

Česko naštvalo Palestinu! Jen houšť a větší kapky

Po dlouhé době může být člověk hrdý na svoji vlast. Česká republika společně s Maďarskem a Rumunskem zablokovala prohlášení Evropské unie k Palestině kvůli dodatku, že země EU nebudou stěhovat svoje ambasády do Jeruzaléma.

12.5.2018 v 16:06 | Karma: 42,56 | Přečteno: 2108x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Budoucnost Evropské unie je v jejím zániku

Zastánci Evropské unie jsou schopni obhajovat vše, co navrhne Evropská komise, vše, co vyjde z erounijní dílny šílených nápadů až to připomíná servilnost komunistů vůči všemu, co přišlo ze SSSR.

11.5.2018 v 17:06 | Karma: 46,88 | Přečteno: 6787x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Maďaři odmítli imigraci z Afriky

Jak uvádí na svých stránkách ministerstvo zahraničí Maďarska „Prohlášení v Marrákeši v rámci Rabatského procesu může vést k nové imigrační vlně“ (1)

10.5.2018 v 17:06 | Karma: 44,06 | Přečteno: 2445x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Islámští "Evropané", tikající Erdoganova bomba

Jaká je loajalita německých Turků ke své nové vlasti mohli Němcům naznačit volby v Turecku v roce 2015 a následující rok domnělý puč v Turecku, kdy Turci vyšli do německých ulic demonstrovat svojí podporu sultánu na Bosporu (1)

7.5.2018 v 11:36 | Karma: 39,13 | Přečteno: 1340x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Libanonští biskupové: „Repatriace syrských uprchlíků by měla být prioritou“

Jedním z důsledků války v Sýrii, jak poznala i Evropa, byl příchod několika stovek tisíc islámských uprchlíků. Zvláště citelně to dopadlo na malou zemi v Levantě, na Libanon, což je zároveň problém pro tamější křesťany.

5.5.2018 v 15:06 | Karma: 33,44 | Přečteno: 740x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Kandidát na ministra za TOP 09 Tuleja vedl univerzitu, dohlíží i na OKD

30. dubna 2024  10:24

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát Pavel Tuleja, který ve vládě nahradí Helenu...

Rusové při smrtícím útoku na Oděsu zničili i „zámek Harryho Pottera“

30. dubna 2024  10:15

Sledujeme online Na pět vzrostl počet obětí pondělního ruského útoku na jihoukrajinskou Oděsu, jeden ze 32 zraněných...

Předsednictvo TOP 09 podpořilo Tuleju. Pozice ve vládě ho zajímá

30. dubna 2024  6:02,  aktualizováno  10:15

Novým ministrem pro vědu, výzkum a inovace se má stát prorektor Slezské univerzity v Opavě pro...

ANALÝZA: Cesta na Západ. Jak se Česko proměnilo za dvacet let v Evropské unii

30. dubna 2024

Premium Česká republika ve středu oslaví 20 let členství v Evropské unii. Na začátku při vstupu panovala...

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky