Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Uprchlíci se ztrácí v poušti, naštěstí mají mobily a mohou to natočit, nebo ne?

Jsem rád, že nás média opět zásobují zprávami nad krutým osudem „uprchlíků“ a „nelidským“ jednáním zemí jako je Itálie, či Alžír, který nechává putovat „uprchlíky“ domů přes Saharu, kde mnozí mizí anebo o strašné bavorské CSU.

Naštěstí zde máme OSN a různé organizace pro lidská práva, kterým to není lhostejné, a tak bijí na poplach a útočí na lidské city, solidaritu, a hlavně na peněženky Evropanů. Sice o těch peněženkách a jejich obsahu, který chtějí, ale jejich jednání je jasné, protože OSN ani ty organizace se o nikoho nepostarají bez finančních prostředků, které nemají, ale dostávají. Buď ve formě příspěvků od členských států OSN, nebo od příspěvků vlád, jako lidskoprávní organizace a obojí platí daňový poplatníci. Takové ze Švejka; „To se nám to hoduje, když nám lidé půjčují peníze“. Jenže tady lidé nepůjčují peníze, ale nedobrovolně odevzdávají a jsou nuceni nedobrovolně na různé organizace přispívat. Schválně, kdo z Vás by dal dobrovolně tisíc korun na nějakou genderovou organizaci? Kdo z Vás by dal dobrovolně na svoje finance na uspokojování potřeb uprchlíků? Obávám se, že ze sta by se možná našel jeden, maximálně dva.

Ono vlastně už nejde ani o pomoc, ale o obchod s lidmi, na kterém vydělávají pašeráci a neziskové organizace, které na svoji činnost dostávají granty od vlád zemí, kde působí. Čím více uprchlíků, tím více peněz. Čím více proužků, tím více Adidas.

Ono je snadné křičet na náměstí, přijměte milion uprchlíků. Je snadné apelovat na solidaritu a humanitu, zvláště, když tím celá ta starost končí. Před měsícem jsem kdesi četl, jak ve Francii dělali pokus, kdy se ptali lidí, zda jsou pro přijímání uprchlíků. Většina odpověděla ano. Když jim pak nabídli uprchlíka k ubytování, tak se všichni vymluvili, proč nemohou uprchlíka ubytovat. Ono to je vlastně jednoduché. Snadněji se mluví o tom, co by se mělo udělat než to udělat. Zatímco v případě války a prohrané bitvy všichni přesně vědí co se udělalo špatně, tak v případě imigrace mnozí vědí dopředu přesně co se musí udělat a co je špatné dělat. Dobré je imigranta přivítat a špatné je imigranta odmítnout. Jenomže fungujte to tak, ti, co vědí, budou mávat přijetí uprchlíků, ale tím jejich činnost končí. Když to nevychází podle jejich prognóz, tak chyba není v prognóze, ale hádejte kde?

Hluboce se mě „dotýká“ osud „uprchlíků“, které vypovědělo Alžírsko, odvezlo na hranice a nechalo je putovat domů přes poušť. Přiznám se, že mi jich není líto a to proto, že mi tam nesedí několik věcí. Jak se dostali z Nigeru a dalších zemí do Alžíru? Letadlem? Autobusem? Železnicí? Jak mnozí, po těch útrapách mohou mít nabité mobily a fotit situaci, nebo jak se k tomo dostal Reuters? Navíc, celá ta zpráva není obžalobou „nelidského“ Alžíru, ale apelem na Evropu, aby těm uprchlíkům pomohla. Jak a za co, zase nikoho nezajímá. A proč má pomáhat jen Evropa? Copak Alžír, byť nedemokratická země, není bezpečná? Nebo Tunis, kde je demokracie hájená z pozice armády a policie? Nebo Maroko, Egypt? Válčí se v těchto zemích? Ne! Tak proč ti „uprchlíci“ kteří hledají „bezpečí“ nezůstanou tam, kde není válka? Mimochodem ta není ve většině afrických zemí odkud „uprchlíci“ přichází.

Ono je snadné poukázat na politiky, kteří se staví proti živelné imigraci a stavět je do negativního světla, jak to udělal redaktor iDnes Adam Hájek, který sice hezky dehonestoval bavorské politiky, ale sám řešení nenabídnul. Prostě taková póza. „Hele, já vidím, co dělají špatně, bez vysvětlení, proč to je špatně“. Aniž si dotyčný uvědomí, že mnohdy nejde jen o bezhlavé odmítání, ale také třeba o zodpovědnost. Zodpovědnost za vlastní zem, volební okrsek. Vědomí, že země není nafukovací, stejně jako rozpočet. Nehrajme si na to, že evropské země jsou bohaté. Nejsou. Jsou zadlužené, a i kdyby nebyly, tak nebudou schopné pomoci všem. Kdyby Bill Gates dal každému chudému na této planetě 50 dolarů, tak během jednoho dne přijde o 100 miliard dolarů, které nemá a bude se muset zadlužit. Tomu chudému těch padesát dolarů vystačí na 30 dní?  A co dál?

Aktivisté celého světa chtějí pomoci všem, ale to není možné. Ani ten bohatý svět na to nemá finance. Pokud se bude chovat, že může pomoci všem, tak dopadne jako kupec Žemla z románu Ignáta Herrmanna „U snědeného krámu“, kam všichni chodí rádi a všichni nakupují na dluh.

Autor: Martin Kavka | středa 27.6.2018 15:36 | karma článku: 44,77 | přečteno: 3200x
  • Další články autora

Martin Kavka

Česko naštvalo Palestinu! Jen houšť a větší kapky

Po dlouhé době může být člověk hrdý na svoji vlast. Česká republika společně s Maďarskem a Rumunskem zablokovala prohlášení Evropské unie k Palestině kvůli dodatku, že země EU nebudou stěhovat svoje ambasády do Jeruzaléma.

12.5.2018 v 16:06 | Karma: 42,56 | Přečteno: 2108x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Budoucnost Evropské unie je v jejím zániku

Zastánci Evropské unie jsou schopni obhajovat vše, co navrhne Evropská komise, vše, co vyjde z erounijní dílny šílených nápadů až to připomíná servilnost komunistů vůči všemu, co přišlo ze SSSR.

11.5.2018 v 17:06 | Karma: 46,88 | Přečteno: 6787x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Maďaři odmítli imigraci z Afriky

Jak uvádí na svých stránkách ministerstvo zahraničí Maďarska „Prohlášení v Marrákeši v rámci Rabatského procesu může vést k nové imigrační vlně“ (1)

10.5.2018 v 17:06 | Karma: 44,06 | Přečteno: 2445x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Islámští "Evropané", tikající Erdoganova bomba

Jaká je loajalita německých Turků ke své nové vlasti mohli Němcům naznačit volby v Turecku v roce 2015 a následující rok domnělý puč v Turecku, kdy Turci vyšli do německých ulic demonstrovat svojí podporu sultánu na Bosporu (1)

7.5.2018 v 11:36 | Karma: 39,13 | Přečteno: 1340x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Libanonští biskupové: „Repatriace syrských uprchlíků by měla být prioritou“

Jedním z důsledků války v Sýrii, jak poznala i Evropa, byl příchod několika stovek tisíc islámských uprchlíků. Zvláště citelně to dopadlo na malou zemi v Levantě, na Libanon, což je zároveň problém pro tamější křesťany.

5.5.2018 v 15:06 | Karma: 33,44 | Přečteno: 740x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene
Získejte ZDARMA dětskou opalovací kosmetiku Lirene

S příjemnými hřejivými pocity ze slunečních paprsků k nám ale míří i nebezpečné UV záření. To na nás působí celoročně, a proto je důležité sebe i...

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky