Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Kavko, jste věřící člověk. A já si jen říkám, kde se ve Vás bere tolik zloby a jiná "zápalná směs"...

1 3
možnosti

To není zloba, to je popis reality. Pan Halík je člověk, kterého buď milujete, nebo nesnášíte, nebo neznáte. Tento blog je podle mě napsán velmi slušně a umírněně.

3 0
možnosti

Halík je ve skutečnosti ateista, protože kritizuje údajné propojení církve s politikou, přitom sám se nikdy netajil prezidentskými ambicemi. Je to nevěruhodný spasitel lidské morálky. Je představitelem intelektuálního zla nové doby.

4 3
možnosti
Foto

Žvást. Ateista je přesvědčený, že žádný Bůh není. On se snad Halík vyjádřil v tom smyslu, nebo si to slovo ohýbáte podle vlastní potřeby? V takovém případě z ateisty děláte nálepku bez sebemenšího sémantického významu. Pouhou nadávku, nic víc.

0 1
možnosti
Foto

Také lze připomenout epizodu z našich dějin, zvanou „Národní obrození“, kdy čeští intelektuálové mluvící německy, objevili řeč selského lidu a celé národní obrozená byla jen kavárenská záležitost. Protože jak píše František Vavák ve svých Pamětech, venkov byl skrze český, to jen vzdělanci si hráli na Němce

Zdroj: https://martinkavka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=642251

ne... to totiž zase kavkovská demagogická vymývací činnost. Každý druhý ti poví, že pokud se mělo něco českého udržet, mělo-li docházet k zakládání spolků, činností na podporu našeho obrození - v dané politické situaci se zkrátka nikdo, kdo na sobě chtěl ve prospěch země a jazyka pracovat, být vlastencem, zkrátka bez němčiny neobešel. Byl to standard doby jako se to má dnes s angličtinou. Všichni čeští vlastenci , co na ně nedáme dopustit, uměli bravurně německy a na vlastenectví to nikomu neubralo. A čeština se do měst dostává díky zrušenému vázání k půdě na venkově - reformou Josefa II. mimojiné jakýmsi osvícenským činem, včetně té hezké věci, vyvázání se trochu z tenat bludařských kazatelů tvého typu...Jestli někdo čestinu objevil, byli to maloměš ́táci zakrnělí v názorech, nikoli myslitelé... Nezminuj hlavně nic lidového... ty, který kážeš o ukradených českých Vánocích a doted jsi tu na blogu nedokázal předvést znalost jediného staročeského zvyku, co to znamená lidový starý svět, vůbec nevíš...a to je mimojiné ukázka, jak akorát házíš věci do placu a víš....holé ojíněné nic.

4 2
možnosti

Meleš hlouposti. Josef II. sice provedl řadu reforem, ale také díky jemu a jeho matce začala germanizace Čech a Moravy. Byl to selský lid a bludaři mého typu, pro které byla čeština živým jazykem. Zájem o český jazyk nastal až době pangermanizace. Reakcí byl zhovadilý panslovanismus a byl to venkov a vesničtí faráři jako Balbín, kteří udržovali češtinu a město jí náhle objevilo. Protože do doby pangermanismu byli "moderní" a pokrokoví. Máloměštáci objevili objevené. Super. Citoval jsem Vaváka , mám od něj celé paměti, stejně jako mám vydání Svatováclavské bible z roku 1771, kde byli ti tvoji obrozenci v té době? Protože české knihy v té době vycházeli. Jen ti tvojí myslitelé jaksi češtinu odmítali a vesele se germanizovali dokud se být Čechem nestalo módou v lepší společnosti. Paradoxně za přispění Habsburků.

A nemám ti co předvádět. Nemám potřebu někomu ukazovat a prezentovat staré české zvyky. Protože to by snad každý Čech měl vědět z domova.

2 0
možnosti
Foto

Co se týče pan Halíka a pana Kavky, tak se mi to jeví jako 18 = 20 - 2

Každý je ovšem tak nějak jinak ... svůj.

Pokud ovšem pana blogera pochválil pan Vyoral, měl by se nad sebou hluboce zamyslet.

Jak se dva pámbíčkáři začnou hádat kvůli vousatému dědýnkovi, an sídlí kdesi na nebesích, nekončívá to dobře. Příkladů u historie dost.

0 1
možnosti

Karma, Martine... a mimochodem, populista = tridni nepritel je naprosto presne. S dovolenim to vyuziji...

3 2
možnosti
Foto

Vždy mne pobaví, když bloger - jakýkoliv, aby bylo jasno Martine;-), píše o samozvancích, domýšlivosti a pýše - nejsme těmi samozvanci spíš my?

A jinak ten "přepis" rozhovoru je šílenej ... škoda, že není záznam na youtube, chtěl bych tu "jakoby" moderátorku vidět;-D - asi by to dopadlo jako s tím E.J.Sládkem. No, názory můžeme mít jistě různé, mně by jen zajímalo, kdo z adminů nesnáší Halíka stejně, jako ty. Rv

4 2
možnosti

Ano, Karle, na vas to sedi presne ;).

2 3
možnosti

Text překypuje nenávistí, proto je velmi špatný. T. Halíka je zajisté možné v lecčem kritizovat, nicméně polemika by měla být věcná. Tento inkviziční, nebo taky rudoprávní, způsob vyjadřování, jak mi připadá psaní pana autora, pak někoho emocionálně vyprovokuje k výrokům typu: "pan Halík je pro mě ztělesněním satana v lidském těle." Takové konání není zajisté bohulibé.

2 1
možnosti
Foto

Aneb když lucifera vyhání satana.

0 0
možnosti

:-).......Napsal jste to perfektně, souhlas beze zbytku! KDysi za totality jsem p. Halíka obdivoval, v kostele viselo nějakých 10 pravidel k obnovení církevního života, líbilo se mi to! Ale ....jak léta běžela, několik vystoupení v televizi s předváděním jeho zážitků po cestách světem, a nyní...jeho přístup k obsazování Evropy muslimy, kteří se nikdy, to zdůrazňuji...nikdy nepřizpůsobí naší morálce a životnímu stylu, ho odsuzuji, ba přímo nesnáším. Jak praví Bible.... beránek v rouše vlčím! R^R^R^

5 4
možnosti

pan Halík je pro mě ztělesněním satana v lidském těle, i myšlenkovými pochody, nikdo jiný než satan, mu nemohl dát dar manipulativní dar řeči

7 4
možnosti

P58e67t21r 19J63í50l27e87k

7. 1. 2018 0:41

Povrchní Halíkovi kritici se často vyznačují tím, že mnoho přečetli "o něm" ale nic "od něho", pak je diskuse s nimi zbytečné maření času.

1 3
možnosti

Pokud pan Halík napíše články a nebo je citován, co hlásá při mši a nebo jak se vyjadřuje v rozhovorech s novináři, je možno získat představu o jeho názoru. Zvláště když se jedná o aktuální a citlivou otázku migrace s důrazem na to, že je to muslimská migrace. Obecně jeho vztah k islámu je právě vytržením z kontextu: nastavuje druhou tvář. Křesťan nemá povinnost páchat sebevraždu, jistě má právo se bránit!

3 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky