Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem docela zděšen způsobem, jakým se tato problematika diskutuje. Ano je to problém, ano je nutné to řešit, ale historické, religionistické, politické a logické nesmysly splácané dohromady v jeden nelogický emotivní eintopf rozhodně k vyřešení situace nepřispěje. A kdo má jiný názor patří na šibenici či je označován za zrádce národa. Konečně se pitomci jako Bartoš nebo Vandas dočkali zblblého davu. Mně osobně IS připomíná husitské Čechy - náboženští fanatici táhnou se svou jedinou pravdou krajem, vraždí "špatné" (ostatní) věřící, likvidují kulturu a vypalují vesnice. Kupodivu se oháněli úplně jiným náboženstvím. Zvláště mě překvapuje, jak nekřesťansky reagují někteří křesťané. Co jsem napsal není obhajoba islámu, ani obhajoba uprchlíků, ani obhajoba Arabů, či cokoli jiného, je to obhajoba naší schopnosti kultivované diskuze. Nakonec už ztráta schopnosti otevřené diskuze, která je základem našeho způsobu řešení problémů, ztráta náboženské tolerance a politika jednoduchých hesel značí konec západní kultury, i kdyby se už podařilo tu Evropu hermeticky uzavřít, aby sem nepronikl ani jeden muslimáček. :-(

7 5
možnosti

S islámem nejde diskutovat. Vlastně o čem, když oni Mohamed  a Korán?

12 2
možnosti

Ale my bychom mohli kultivovaně diskutovat, učili jsme se to staletí... :-/

2 1
možnosti

Mou diskutovat jako svatý Augustin?

3 1
možnosti
Foto

Jan Hus nebo Jan Viklef, také chtěli diskutovat a jako dopadli?

6 0
možnosti

P86a92v38e89l 33K56u70r77a23l

22. 7. 2015 22:28

K diskuzi musí být dva... a pokud se druhé straně nechce diskutovat je potřeba proti ní mít připravený meč a lépe samopal a nejlépe na ní mířit atomovými bombami.

3 0
možnosti

Sebevražedného džihádistu nejlépe zastaví laskavá Horáčkova slova o potřebě tolerantní diskuse a stisk jeho vlhké dlaně.

1 0
možnosti
Foto

S Islámem ne, ale s lidmi ano.

4 0
možnosti

R32o15m13a15n 29M72á59c40a

22. 7. 2015 20:24

Mír do tvé duše synu! Zbloudil jsi... Rv

1 0
možnosti

Už jen Vaše hloupá představa o zlých husitech a hodných katolících p. Horáčku jasně napovídá, jak těžce jste mimo. Vy si opravdu myslíte, že ti katolíci byli hodní a ostatní jim ubližovali? Vy si opravdu myslíte, že bohabojní katolíci nevraždili, neloupili, neznásilňovali? Co třicetiletá válka? Víte, kdo byli např. Habáni a jak se k nim němečtí katolíci chovali? Všichni byli křesťané!!!Ve skutečnosti to byly pouze jednotlivé "sekty", které se mezi sebou navzájem vraždily z důvodů svých ideových pozic. Tvrdit, že jedni byli lepší a druzí byli zlí je trapný ahistorický nesmysl, který se snaží šířit hlavně katolicky orientovaní bezmozci. Uvažujete o historii úplně stejně, jako ti které za to kritizujete. Jste trapný.

1 0
možnosti
  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky