Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Pro Achmeda Polického.......Existují teroristické organizace jako IRA anebo ETA. Její členové jsou převážně křesťané, katolíci. Přestože jedni bojují proti okupaci své země a druzí za oddělení Baskicka od Španělska, tak ani jedna z těchto organizací se nezaštiťuje Bohem, Biblí. Navíc katolická církev, rozhodnutím biskupů v daných zemích, vyhlásila na členy těchto organizací exkomunikaci. 

A teď.....všechny islámské teroristické organizace se zaštiťují Alláhem, Koránem a Mohamedem. Stejně jako další páchající teroristické činy a nejen to, ale i vraždění svých dětí, manželek, jen proto, že se chovají neislámsky.  Nikdy nebyla žádným islámským duchovním vydána fatwa, které by je prohlásila za nemuslimy, jednajícími proti Koránu a božím příkazům. A důvod, proč tak neučinili je jasný. V okamžiku, kdy by to udělali, tak by museli prohlásit, že Korán není věčný a to co je v něm napsáno není platné pro všechny věky. 

Já vím, že to nepochopíš, ale člověk by se neměl vzdávat naděje.

4 1
možnosti
Foto

Kavko jako obvykle jste mimo.

Konkrétně proti ISIS a jeho způsobům se opakovaně muslimští duchovní vyjádřili.

Nicméně to je celkem jedno- těm mrtvým je jedno jsetli jejich vraždu někdo odsoudil či nikoliv.

Ani ISIL ani jiné muslimské skupiny nebojují kvůli náboženství, ale výhradně kvůli touze po moci stejně tak jako to dělali a dělají křes´tané

0 4
možnosti
ZV

Z53u38z20a83n66a 73V90a69s37s

23. 7. 2015 15:03

Jasne som sa po včerajšom článku p.Cempera rozhodla, že počkám, kým mu docvakne. Ľuďom s podobnými názormi je všetko, čo sa im nehodí hoax.

1 0
možnosti
Foto

excesy křasťanů ve formě obracení na víru svatou, procesy s čarodějnicemi, upalování kacířů je fakt. Jenže to musíme sáhnout hluboko do historie. Abychom obě učení v současnosti stavěli na stejnou úroveń, pak by bylo třeba každé otřesné video, "vynulovat" podobným, kdy je tak činěno v zájmu křesťanství. Jenže my žijeme teď a právě na výše uvedeném máme jasný příklad, kam ismy vedou. Bohužel někteří se z toho poučit neumí. Obhajoba něčeho, co už tu v podobné formě bylo je natolik krátkozraká, že si to patrně naši potomci budou muset zopakovat.

10 2
možnosti
PK

P85a62v92e15l 49K70u55r55a51l

22. 7. 2015 22:34

Excesy v nacionálním socialistu taky páchalo jen cca ě procenta nacionálních socialistů.

to nemusíme sahat vůbec daleko do historie... přesto je propagace dané ideologie (což je jen obecnější víra) zakázaná. ¨

Prý je to "hnutí směřující k potlačování práv a svobod", a mne tedy pravidla která islám vyžaduje připadají jako věc která omezuje mojí svobodu.

nejíst vepřové (což je uráží ikdyž to jen vidí a chtlěi by zakazovat jeho podávání) nařizování oblékání a pozice žen (nezajímá je jestli to chtějí a nebo ne) 

diskriminace "sexuálních menšin" (co se mne týká jsou mi ukradené ale je trapné jak povětšinou muslimy hájí buz... a podobní zeleně-sluníčkoví fanatici)

9 0
možnosti
MR

M29i95l30a46n 89R42a55d60e13k

22. 7. 2015 21:32

divim se ze zastanci islamu vam jeste nevysvetlili ze to s islamem nema co spolecneho.

15 1
možnosti
Foto

Každý kdo chce páchat nějaké násilí na lidech a chce to něčím omluvit, najde si nějakou ideologii, nebo náboženství a tvrdí, že to páchá ve jménu toho a toho.   Hloupí a naivní lidé jim pak věří.

1 0
možnosti
Foto

Islám není náboženstvím míru tak jako jim není ani žádné jiné.

Islám není o nic lepší ani o nic horší než jiné náboženství

2 31
možnosti
Foto

Ovšem v současnosti nejvíce radikální.

14 0
možnosti
Foto

Ono nějaké náboženství míru existuje?

2 0
možnosti
Foto

Budhismus. Taky nějaká ta "přírodní" vyznání, třeba u aboriginců nebo divochů v Tichomoří...  Pár dalších jich bude.

4 0
možnosti
RM

R24o35m59a94n 57M16á47c32a

22. 7. 2015 20:26

Všichni by jste se měli nad sebou zamyslet a začít vyznávat Hate Free kulturu! V Stát vám za to dá i nějakou kačku z fondů EU! EUTak se přidejte! R^

1 0
možnosti
RH

Jsem docela zděšen způsobem, jakým se tato problematika diskutuje. Ano je to problém, ano je nutné to řešit, ale historické, religionistické, politické a logické nesmysly splácané dohromady v jeden nelogický emotivní eintopf rozhodně k vyřešení situace nepřispěje. A kdo má jiný názor patří na šibenici či je označován za zrádce národa. Konečně se pitomci jako Bartoš nebo Vandas dočkali zblblého davu. Mně osobně IS připomíná husitské Čechy - náboženští fanatici táhnou se svou jedinou pravdou krajem, vraždí "špatné" (ostatní) věřící, likvidují kulturu a vypalují vesnice. Kupodivu se oháněli úplně jiným náboženstvím. Zvláště mě překvapuje, jak nekřesťansky reagují někteří křesťané. Co jsem napsal není obhajoba islámu, ani obhajoba uprchlíků, ani obhajoba Arabů, či cokoli jiného, je to obhajoba naší schopnosti kultivované diskuze. Nakonec už ztráta schopnosti otevřené diskuze, která je základem našeho způsobu řešení problémů, ztráta náboženské tolerance a politika jednoduchých hesel značí konec západní kultury, i kdyby se už podařilo tu Evropu hermeticky uzavřít, aby sem nepronikl ani jeden muslimáček. :-(

7 5
možnosti
MK

S islámem nejde diskutovat. Vlastně o čem, když oni Mohamed  a Korán?

12 2
možnosti
Foto

Nabozenstvi miru to je - prihlaseni je otevrene vsem, vstup snadny a rychly. A i ten neverici pes ktery v islamskem state neprestoupi se miru docka, pokud se podridi.

2 0
možnosti
Foto

Nejen islám, ale náboženství obecně vůbec často vyplachují mozek, a to zejména tam, kde už od počátku - jako v tomhle případě - nějaké to kolečko chybí. Na vyváženou něco šťavnatého z Bible, svaté to knihy všech mírumilovných křesťanů:

Deuteronomium 13:7-11 Kdyby tě tvůj bratr, syn tvé matky, nebo tvůj syn nebo tvá dcera nebo tvá vlastní žena nebo tvůj nejmilejší přítel potají ponoukal: „Pojďme sloužit jiným bohům,“ které jsi neznal ty ani tvoji otcové, některým z bohů těch národů, které jsou kolem vás, nepřivolíš mu a neuposlechneš ho, nebudeš ho litovat ani s ním mít soucit ani ho krýt. Musíš ho zabít. Nejprve se proti němu pozdvihne tvoje ruka, aby ho usmrtila, potom ruce všeho lidu. Budeš ho kamenovat, dokud nezemře, protože tě usiloval odvést od Hospodina, tvého Boha :-)

Pro zájemce: http://www.osel.cz/7240-biblicke-nasili.html

8 4
možnosti
MP

Křesťané se řídí Novým Zákonem. A navíc najdete i ve Starém zákoně: Milosrdenství chci, ne oběti.

12 2
možnosti