Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Být liberál, progresivní a humanista, znamená zapalovat auta a rabovat obchody

Přesně tak, jak se tomu dnes děje ve Spojených státech, kde „demokraté“ protestují v ulicích proti volbě Donalda Trumpa prezidentem USA.  

Vida a já si dodnes myslel, že ta, jak je nám prezentováno, inteligentnější progresivní většina, dokáže respektovat demokratické principy. Nejspíše dokáže, ale jen pokud jsou ty demokratické principy v souladu s jejím přesvědčením a ostatní se jim pokorně přizpůsobí. Což ovšem o demokracii moc nevypovídá.

Je k smíchu, když voliči Donalda Trumpa jsou zvání „bílým odpadem, rasisty, šovinisty, vesničany apod.“, protože se ukazuje, že většina vysokoškolsky vzdělaných Američanů bylo pro Trumpa, že Trumpa volila téměř polovina žen, že Trumpa volili Hispanci a Afroameričané. Je to o to víc k smíchu, že ti různí experti, analytici a já nevím, kdo ještě tuhle skutečnost nemohou vydýchat a tak hledají zástupné problémy, tedy nehledají, jako spíše zdůrazňují, že Trumpa volili i dělníci. A to je nejspíše hrůza. Dělník volí tvrdého kapitalistu, člověka, který slibuje, že zruší sociální programy a přestane je podporovat.

Ještě k smíchu jsou teorie, že za prohru madam Clintonové může FBI. FBI nejspíše mlže i za to, že dotyčná používala svoje soukromé emaily i v případech kdy šlo o dokumenty zařazené do kategorie tajné a přísně tajné. To, že tím ohrožovalo americkou bezpečnost, je vcelku „nepodstatné“. Problém pro její příznivce je, že to někdo vytáhl na světlo.  Hlavně, že jim nevadilo vytahovat na světlo dvacet let staré románky Donalda Trumpa. Být progresivní znamená nejspíše mít také pokřivený pohled.

Dovolím si odbočit. Dnes se na iDnes objevil článek o mladých norských socialistech, jak po pěti letech po masakru Breivika opět skvěle prosperují a jak se jim daří. Jsou tam vysvětleny jejich nápady, jak ještě více zdanit bohaté v Norsku, ještě více sociálních programů, ještě více imigrantů. To, že toto sdružení vede imigrant, Kurd, je již celkem nepodstatné. Prostě jsou mladí a progresivní a jejich kamarádi se stali obětí teroru „křesťanského fundamentalisty“ Breivika.  A mohu souhlasit. Jen mi tam chybí jedna věc. Že tito mladí socialisté podporují teroristická hnutí jako je Hamas, které má na svědomí stovky civilních obětí v Izraeli. Prostě typická dnešní novinařina. Říci jen něco a co se nehodí vynechat.

A to samé se děje v USA v souvislosti s Trumpem. Je snadné kritizovat voliče, že volili „špatně“, ale nelze zapomenout, že se jedná také o voliče, kteří se v šedesátých letech angažovali v hnutí Hippies „Make love, not war“. V hnutí, které mělo velký vliv na vznik pozitivní diskriminace, multikulturalismus, emancipaci žen, bourání „předsudků“ vůči jinakosti, sociální programy a další. Otázka všech těch „expertů“ by měla spíše znít, jak to, že tito lidé volili Trumpa, který představuje pravý opak toho, za co oni v šedesátých letech bojovali? Proč se ztotožnily s heslem Donalda Trumpa „Udělejme Ameriku opět velikou“?

Pokud si totiž tuto otázku nepoloží a nebudou mít snahu najít odpověď, tak se pak nemohou divit, že v USA a nejen v USA probíhá takzvaný „Útěk bílých“, "odpor vůči rasovým a náboženským menšinám", jak je občas prezentováno. 

Můj osobní názor je, že nejde o rasismus vůči menšinám, nejde o xenofobii, ale jde o rasismus vůči většinovému obyvatelstvu a xenofilii, pod pláštíkem rádoby humanistických myšlenek a jakési divnolásky k lidem, kdy ti co jsou doma, se cítí jako cizinci.

Prostě jednoduše. Lidé už mají strach a oprávněný, že jejich země už není jejich.  Detroit je zářným příkladem. Kdo se pak může divit, že tito lidé volí toho, kdo jim dává naději, že si svojí zem mohou vzít zpět, kdo jim dává nadějí, že opět budou moci o své zemi rozhodovat?

 

Autor: Martin Kavka | neděle 13.11.2016 17:18 | karma článku: 42,92 | přečteno: 2168x
  • Další články autora

Martin Kavka

Tak už i Mozart je rasistický. To jsme to dopracovali, tedy spíše někteří

To, že byla málem stažena Mozartová opera Idomeneo (1) z Berlínské divadelní scény je již poměrně zažitá klasika, která nikoho nepřekvapuje. O to více je překvapující nejnovější nález, že klasická hudba je vlastně rasistická.

14.5.2018 v 14:36 | Karma: 44,04 | Přečteno: 2977x | Diskuse| Olomouc

Martin Kavka

Česko naštvalo Palestinu! Jen houšť a větší kapky

Po dlouhé době může být člověk hrdý na svoji vlast. Česká republika společně s Maďarskem a Rumunskem zablokovala prohlášení Evropské unie k Palestině kvůli dodatku, že země EU nebudou stěhovat svoje ambasády do Jeruzaléma.

12.5.2018 v 16:06 | Karma: 42,56 | Přečteno: 2108x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Budoucnost Evropské unie je v jejím zániku

Zastánci Evropské unie jsou schopni obhajovat vše, co navrhne Evropská komise, vše, co vyjde z erounijní dílny šílených nápadů až to připomíná servilnost komunistů vůči všemu, co přišlo ze SSSR.

11.5.2018 v 17:06 | Karma: 46,88 | Přečteno: 6787x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Maďaři odmítli imigraci z Afriky

Jak uvádí na svých stránkách ministerstvo zahraničí Maďarska „Prohlášení v Marrákeši v rámci Rabatského procesu může vést k nové imigrační vlně“ (1)

10.5.2018 v 17:06 | Karma: 44,06 | Přečteno: 2445x | Diskuse| Občanské aktivity

Martin Kavka

Islámští "Evropané", tikající Erdoganova bomba

Jaká je loajalita německých Turků ke své nové vlasti mohli Němcům naznačit volby v Turecku v roce 2015 a následující rok domnělý puč v Turecku, kdy Turci vyšli do německých ulic demonstrovat svojí podporu sultánu na Bosporu (1)

7.5.2018 v 11:36 | Karma: 39,13 | Přečteno: 1340x | Diskuse| Občanské aktivity
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16

Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

Nová odhalení z fakulty: studenti viděli vraha dřív, policie byla v budově víckrát

3. května 2024

Premium Masový vrah David K., který v prosinci při střelbě na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v...

Na důchodce zaklekli, chalífát neřeší. Němce děsí mdlé reakce jejich politiků

3. května 2024

Premium Snímky stovek radikálních islamistů demonstrujících v ulicích severoněmeckého Hamburku, kteří...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

  • Počet článků 382
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2865x
                                                                                                                         

Seznam rubrik

Oblíbené stránky