Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

ostrá

20. 2. 2010 18:44
nesouhlasím - je dobře, že je zde VV, TOP 09

Podle průzkumů CVVM je tady asi 10-12% středových voličů, kteří nemají koho volit. Zároveň jsem toho názoru, že v českém stranickém systému opravdu chybí nějaká silná středová strana. A bohužel, tak už to ve vývoji chodí, že nic není jen tak - tahle strana si musí teprve vybojovat místo na slunci - zelení to zjevně nezvládli, takže jsou zde letos dokonce dva subjekty, které se ucházejí o naši podporu a uvidí se, popř. rozhodnou zase ty další volby... od toho přeci volby jsou

a jedno základní pravidlo - tam kde je poptávka tak silná jak v čr, musí přece být i nabídka!!

0 0
možnosti

vodní želva

20. 2. 2010 15:57
Tak zatím to je hodně předčasné,

já osobně si myslím, že volební výsledky budou trochu jiné a 7 stran se do PS nedostane. Bohužel si myslím, že ODS se tam nakonec s odřenýma ušima dostane a těch sedmi procent bude škoda. 

0 0
možnosti
SR

Elev

20. 2. 2010 2:55
A co takhle:

v ruznorodosti je sila?

0 0
možnosti
N

Novotnak

19. 2. 2010 23:50
Na tom něco je

ale co s tím? Rozdrobenost pravicové politické scény je dána znechucením voličů ze všech skandálů, byť často přiživených novináři. Je dána také odklonem pravice do středu a v podstatě nijakým volebním programem ODSky. Ano, nahraje to levici, protože levicové voliče, jak se zdá nezajímají fakta, ale jen sliby. Otázka tedy je, jestli nakonec nebude spravedlivé, když volby vyhraje levice.Musela by se poprat s dluhy, které vytvořila a pokud to neudělá, už ji nic nezachrání do dalších voleb a pokud to udělá, popře svůj volební program, protože bude muset šktrat a to bolestivě... Další, co je děsivou představou je, že by to pomohlo Paroubkovi na hrad.

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

19. 2. 2010 23:32
No vidíte

vy máte z takového výsledku obavy, ale většina lidí si takový výsledek přeje. :-)

0 0
možnosti
N

no...

19. 2. 2010 21:40
Sedm politických...

Konečně zajímavá analýza. Souhlasím s autorem, že roztříštěný parlament nevede k silné vládě, touha vedení SZ po moci/nazývali to odpovědností/ vedla ke vládě s přeběhlíky, tato vláda neměla šanci na slušné vládnutí.

Myslím si, že to strašení o zadlužování našich vnuků, nebo z druhé strany necitlivost k chudým je jenom rétorika. Podstatné je, aby z voleb vyšla silná většina, která pak ponese i politické důsledky vládnutí. Výsledek s mnoha stranami vede k předčasným volbám, nebo výměnným obchodům něco za něco. Každá strana má mantinely v státním dluhu a příjmech. Moc možností vymknout se z kloubů nemají. A střídání patří k demokracii.

Opravdu si příznivci 5-ti procentních stran myslí, že jejich program bude možné prosadit? Spíše se jejich zástupci realizují na zbytečných ministerstvech, které bude nutné zřídit, aby mohla vzniknout vláda/př. zelení a pan Kocába paní Džamila/ na pobavení dobří, ale stojí to peníze.

0 0
možnosti
M

marav

19. 2. 2010 23:05
Re: Sedm politických...

co vás vede k názoru, že všechny malé neparlamentní strany jsou stejná smečka lumpů jako Zelení ?

0 0
možnosti
JN

madqwert

19. 2. 2010 20:52
cim vice stran, tim pro pravici lepe

protoze by teoreticky nemel zadny pravicovy hlas propadnout... propadnutim rozumim, ze zadny pravicovy volic nezustane doma, nebot bude mit velmi siroky vyber a tedy si snaze nez v minulosti vybere koho volit R^;-D

PS: autor totiz zamenuje pravici s ODS, ano pro ODS bude hure R^;-D

0 0
možnosti
ŠF

stev

19. 2. 2010 19:44
Proboha, co vykládáte? Zelení jsou v Evropě většinou levice.

Vy ale říkáte, že Zeleným se s pouhými šesti poslanci podařilo totálně rozbourat reformy, vládu i funkční období současné Sněmovny. Dovolím si Vám tedy doporučit, abyste se porozhlédl a zorientoval. Myslím, že většina zelených voličů byla silně zklamána a překvapena, když Bursík po volbách zavedl stranu do prava. Zelení mají dobrý a sympatický koncept, který se vymyká tradičním levo-pravým kritériím Pokud by se rozhodli jít populisticky do leva, hranici 5 % by nyní překročili naprosto bez problémů. Takže obviňovat je, že to byli oni, kdož položil vládu, je nesmysl. Bez nich by ta vláda nikdy nevznikla.

Bohužel, Topolánek vládl extrémně špatně, likvidoval své kolegy uvnitř vlastní strany i ve svém nejbližším okolí, místo aby využil jejich potenciálu ve prospěch úkolů, které před ním a vládou stály. Opustil rodinu, což nutně oslabilo jeho vliv, a hrál zcela nepochopitelný vabank ve chvíli, kdy to mohlo položit vládu. Ten vabank mu nevyšel. Jeho vláda tedy padla z celé mozaiky důvodů.

0 0
možnosti
PK

Pavel Kolar

19. 2. 2010 19:55
Re: Proboha, co vykládáte? Zelení jsou v Evropě většinou levice.

Zelení položili vládu naprosto bez diskuze.

0 0
možnosti
MS

BingoXX

19. 2. 2010 19:19
musíte být při psaní blogu

asi hodně zfetovaný, když dáváte k dobru pravicovou čtyřkoalici ! Ani jedna z těch stran nebude mít více než ČSSD, takže se jí stvořit nepodaří i kdyby se vrtošivý stařec přetrhl

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

19. 2. 2010 19:40
Re: musíte být při psaní blogu

No ono už jen myšlenka na koalici například mezi VV a ODS je naprosto utopická.Obě strany jsou sice na pravo od středu,ale každá z nich má naprosto rozdílnou představu o tom jak by se měl pravicový politik chovat,o tom jak by měla pravicová strana fungovat a jak by měla vystupovat vůči veřejnosti.

To už mají k sobě blíž socani s ODS než tahle alternativa;-)

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

19. 2. 2010 18:41
Za tentéo stav můžou hlavně všichni,kteří.....

...bezhlavě věřili slibům ODS a nechali se opít rohlíkem.ODS nejenže neprosadila takřka nic ze svého programu,ale navíc dala pravicové politice takovou tvář a úroveň,že slušný člověk si nad tím může jen znechuceně odplivnout.

Nadějí pro budoucnost pravice tak může být jen volba slušnějších a nových pravicových stran.ODS už pravici potopila na samé dno.Hlouběji to už nejde a ODS už pravici nikdy z toho dna nedostane.Za ni to musí udělat strany jako třeba VV.No a protože jsem založením pravičák a zároven ale chci zůstat slušným člověkem tak defacto jinou volbu než VV nemám.Proto jim dám ve volbách svůj hlas.Má to smysl;-)R^

0 0
možnosti
PK

Lanta2004

19. 2. 2010 18:42
Re: Za tento stav můžou hlavně všichni,kteří.....

oprava nadpisu

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5434x
Student masové komunikace, příznivce automobilů a piva (ne dohromady).