Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LN

...víte...ono to má i druhou stránku....mám práci kde jsem spokojený...ale po celou dobu si udržuji eletronického agenta...který mi posílá výběr určitých možností...kam bych se případně mohl vrtnout....čas od času...řekněme 5 - 6 za rok mne něco zaujme do té míry...že odpovím...tedy pošlu odpopvěď + životopis....když se vás zeptám..kolik že si myslíte...že mi přišlo odpovědí...ať už kladných či zamítavých...???

slovy jedna za tři roky...zbytek PR managerů...se odpovědí komukoli jinému než jejich favoritům evidentně nezabývá...jsme pro ně póvl, kanonenfutr...takže se zase tak strašně nedivte....:-/

0 0
možnosti
ST

Snaha rodičů, aby se jejich dítě mělo líp, než oni, je sice legitimní, ale často krátkozraká. Málokdo si uvědomuje, kde jsou limity potomků a také to, že za této situace jim za deset, patnáct let nebude nikdo umět třeba kvalitně opravit dům či byt, jelikož dobří vyučenci prostě nejsou. Hodně o tom vím z vlastní zkušenosti a jásám nad každým dobrým zedníkem, kterého se mi povede do firmy přivést a který je navíc mladší, než já, aby byla firma funkční i poté, kdy bych měl odejít do důchodu, do něhož mi chybí cca 6 let. V praxi vidím, že kvalita výuky na školách navíc stále klesá a v přímé úměře též kvalita jejich absolventů. Nesmyslný systém dotací na studenta je základem nízké náročnosti a "obšlapování" žáků. Ač nejsem příznivcem starých pořádků musím konstatovat, že v mé třídě na průmyslovce (šlo o školu vyhlášenou v celé republice vysokou kvalitou absolventů) se z 30 studentů ve 2.ročníku dostalo k maturitě jen 18 a udělalo ji jen 16, z nich jen 2 s vyznamenáním za "6". O něčem podobném jsem v posledních letech ani nečetl, ne tak abych znal něco podobného z okolí a to poctivé třídění na základě znalostí a vysoké náročnosti velmi chybí. Je to bída a produktem je dnešní situace na trhu práce.:-(

0 0
možnosti
MH

Firmy chtě nechtě musí suplovat roli státu a vychovávat si kvalifikované zaměstnance samy. Všude je např. hlad po nástrojařích a ve školách je tento obor na vymření.

0 0
možnosti
Foto

Ty nesmyslné peníze, co pracovníci požadují se Vám zdají nesmyslné jen proto, že ostatní jsou ochotni dělat za miniaturní platy. V tomto systému si zvýšíte plat jedině fluktuací, proto je třeba toto co nejvíce podpořit.

4 1
možnosti
MH

Nechci polemizovat, proto jsem článek nepsal. Fluktuace není nástrojem navyšování mezd. Musíte brát v úvahu úroveň našeho trhu práce.

0 0
možnosti
MS

Bohužel, je to tak. Všichni se shodují na tom, že učňovského dorostu je třeba jako soli, ale vlastní dítě by chtěl každý vidět na střední škole s maturitou a posléze na "vejšce", aby nemuselo makat. Ale s tím nikdo nic neudělá, protože na takový přístup mají rodiče právo. Jediným řešením by bylo omezit počet míst na středních školách, ale který stát by chtěl dobrovolně snižovat vzdělanost národa ?

P.S. Jak se živí personalista na volné noze ? To za odměnu sháníte pracovníky do různých firem ?

0 0
možnosti
Foto

Vysokoškoláci snad "nemakají"??

1 0
možnosti
MH

Omlouvám se za zmatky při vložení článku, nyní je to snad již ok.

0 0
možnosti