Zeman či Drahoš, toť otázka

Letos nebudu nikoho přesvědčovat, koho by měl za necelý týden volit. Před pěti lety to byla ode mě chyba, kterou už znovu neudělám. Jak jsem pochopil, je to házení hrachu na zeď.

Naopak mě už unavují útoky Drahošových i Zemanových příznivců na protikandidáta, lži a dezinformace a výroky vytržené z kontextu. Jsme opravdu schopni kydat hnůj na jednoho či druhého kandidáta, kterého beztak neznáme a nikdy zcela nepoznáme? Jsme opravdu schopni urážet se, vysmívat se a často i sprostě nadávat lidem s jiným názorem jenom kvůli volbám? Jsme opravdu schopni nechat se opět rozdělit jen rozhodnutím o tom, kdo bude sedět na hradě?

Je známou věcí, že ať už se ve vyhrocené diskuzi argumentuje čímkoliv, prakticky ničí názor to nezmění, jen utvrdí (viz vynikající článek na Technetu). A pokud se vůbec objeví nějací "přeběhlíci", budou na obou stranách přibližně ve stejném počtu.

Očekávám, že se v diskuzi pod tímto blogem objeví něco proti Drahošovi nebo proti Zemanovi. Pokud se to stane, budu respektovat váš názor. Na oba vám ale sám dokážu najít tolik více či méně podložené špíny, že už nemám zájem vstřebávat další.

Co mi přijde podstatnější než rozhodnout se koho volit, je vůbec jít volit. Proto bych vás chtěl poprosit, abyste se dostavili k volebním urnám. Nevěřím, že 40 % lidí si nenajde 15 minut času na tak důležitou věc. Je to prostě lenost.

Volte, koho chcete, ale hlavně prosím vás volte.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Martínek | pondělí 22.1.2018 21:35 | karma článku: 14,09 | přečteno: 561x