Volby nejsou o přesvědčování - reakce na článek pana Kroupy

Zaujal mně blog pana Vladimíra Kroupy, ve kterém se zamýšlí nad tím, proč by neměl volit Andreje Babiše.

Přiznávám, že samotný obsah článku jsem moc nevnímal ale při čtení nadpisu jsem nervozně poposedal. Jedná se totiž o naprosto typický postoj českého voliče. Dokažte, dodejte zdroj, dolože. Jakoby vlastní rozum a soudnost začaly vadit.

O čem tedy jsou volby?

Rozhodně by volič se neměl nechat ovlivňovat a dožadovat toho, ať mu někdo vysvětlí proč ne. Oč jde především je : PROČ ANO.

A tady se dostáváme do docela nezáviděni hodné pozice. Jak zjistit proč ano? Všechny strany a všichni kandidáti říkají totéž. Schválně si to porovnejte. "Zvolte mně a já vám zajistím ráj na zemi ". A koblížky s kuřetem k tomu. Nikdo vám neslíbí, že když jej zvolíte, tak se na vás vykašle. To pak udělá až ho zvolíte.

Prostě tak to je. Takže koho tedy volit a proč ano? Upřímně napsáno, nevím. Českou politiku sleduji, snad z nějakého vrozeného masochismu, možná nostalgie a pocit příslušnosti k Česku, ale nemohu říct koho bych volil, kdyby mně to neštěstí potkalo. Ostatně ... je to jedno. Můj názor není důležitý. Nikoliv proto, že nejsem, dobrovolně a rád, občanem ČR ale prostě proto, že rozhodnout se musí každý sám za sebe, maximálně v kruhu nejbližší rodiny. Rozhodně je ale špatně položená otázka a požadavek na to, aby někdo řekl, proč nevolit toho či onoho. Pokud to totiž jako voliči necítíte sami, pak raději k volbám nechoďte a jděte na pivo.

No a pokud někdo přece jen trvá na mém hypotetickém názoru, tak já si myslím, že nehledě na minulost a jistou zprofanovanost díky zlatokopům, že šanci by si zasloužila ODS. V té straně vidím potenciál, Je ale otázka, jestli se ona sama už dokázala dostatečně vyrovnat s poslední erou.

Jo a pro ty kdo to nepoznali, zdrojem pro video bylo youtube.

Autor: Martin Braun | sobota 14.10.2017 8:00 | karma článku: 19,77 | přečteno: 1061x