Velký den pro Českou republiku

Zatímco blogem zmítá Nohavica, občas David a sem tam Zeman s Putinem, my kavárnící z Floridy, Kanady i odjinud prožíváme s nadšením radostnou událost, která má i pro nás velký význam

Každoročně se koná turnaj v ženském tenise pod názvem Fed Cup. Těžko porazitelnými mistryněmi světa jsou reprezentantky České republiky, které právě jednou do roka opustí samotu okruhů WTA a na týden spojí své síly v reprezentaci své země.

Letos, konkrétně o tomto víkendu se utkaly s hráčkami USA, které do Prahy přiletěly v početném týmu a doprovázeny fanoušky jak jinak než nadutými s nezdravou vírou že USA nemůže nikdo porazit. Může, o čemž se přesvědčili tuto neděli, kdy po téměř 4 hodinové bitvě dokonala zkázu amerického družstva Kateřina Siniaková, která spolu s Barbarou Strýcovou ukázaly dívkám ze zámoří že heslo jejích presidenta "America First" tady jaksi neplatí. Prostě krása, nádhera a paráda a osobně za sebe musím napsat, že i když vstávání ve 4:30 ráno nepatří k mým nejoblíbenějším činnostem, tentokráte jsem vstal, udělal si kafe, nachystal tlačenku k snídani a sledoval úžasný Katčin výkon. Byla to radost dvojnásobná, protože v práce jsem poté hrdě prohlásil "dostali jste na prdel" a kochal se rozzuřenými nasupenými pohledy mých kolegů, kteří sice o tenisu nevědí nic, netušili ani že nějaký Fed Cup existuje, nicméně informace, že nejsou first a že je někdo porazil jím pod nos moc nelezla. A já byl a jsem za patriota. Ne za rychlokvašeného vlastence, jak je teď modní, ale za patriota, který je hrdý na holky, které pro Českou republiku vybojovaly další výhru. 

Ale můj blog dnes není o textu ale o fotkách, které mi laskavě povolil použít pan Karel Tejkal, mluvčí Českého týmu a které až na snímek 4 a 8 nafotil pan Pavel Lebeda a snímek číslo 4 pan Luděk Šipla. Snímek číslo 8 je z FB českého Fed Cupu. 

Fed Cup 2018
Fed Cup 2018
Fed Cup 2018
Fed Cup 2018
Fed Cup 2018
Fed Cup 2018
Fed Cup 2018
Fed cup 2018
Fed Cup 2018
Fed Cup 2018

Jen pro doplnění, fotografie byly foceny pro agenturu sport-pics.cz

 

Autor: Martin Braun | pondělí 12.11.2018 1:46 | karma článku: 26,37 | přečteno: 1063x