Varování ! Tento blog není pro širokou veřejnost

Občas chci napsat, nebo upozornit na něco, co rozhodně nemá šanci oslovit široké davy a co mohou ocenit, či snad pochopit jen zasvěcení a pak ti co oplývají rozhledem.

Tak si říkám, že snad alespoň ten schizofrenní perex přitáhl zvědavce, kteří si řekli : "Proboha, co to ten ťulpas zase stvořil? "

Bude to dnes opravdu trochu jiné. Ani  o politice, ani o televizi, ani o Izraeli. Dnes jsem se rozhodl pro upoutávku na novou a údajně poslední solovou desku Českého hudebního genia, Jířího Valtera.

Frontman Brněnské kapely ROOT, zpěvák, v začátcích bubeník, filozof, básník, svého času hlava České odbočky církve Satanovy, člověk mnoha talentů, který navíc hovoří a mluví tak, jak mu jeho moravský zobák narostl, takže rozhovory rozhodně nejsou určeny pro děti a mládež.

Jeho poslední deska, kterou příznačně nazval " Než zemřu " reflektuje celý jeho život, od šťastného dětství, přes bolševický teror až po současnost a mapuje vše co jej potkalo, čím si musel projít a jak se jeho osobnost vyvíjela. Po hudební ale i po lidské stránce.

Nemám zájem psát zde Bossův životopis. Ten si můžete najít na google. Nabízim ale k poslechu hudební perlu v podobě jeho nejnovější solové desky, která nepochybně na českém hudebním poli zaujme nejpřednější místo. Konečně vychází opět cosi, co má myšlenku, náboj, co vypovídá a co není jen změtí tonů a nesmyslného veršování.

 

Autor: Martin Braun | čtvrtek 5.12.2019 2:03 | karma článku: 12,04 | přečteno: 990x