Tři zlé hradní sudičky prskají vzteky

anebo možná ne, protože není v Česku v současnosti ten, který by se této zlovolné trojici odvážil postavit. Zvláště před volbami

Nicméně Babišův škobrt se pověřením Michala  Koudelky vykonávat funkci ředitele BIS nepochybně velkou radost týmu hradních rarachů neudělal. A nyní mně napadá, že popravdě se nejedná o trojici ale čtveřice. Nejedlý, Mynář, Ovčáček a v čele, jako capo di tutti sám pán Mordoru Zeman.

Opravdu nejsem tak naivní, abych nevěděl, že Babišův krok byl učiněn po dohodě s načalnikem. A proč k tomu došlo? Nejspíše si všechny strany uvědomily, že v současné době je lépe chovat se jako Zdenička Koloběžka první ve stejnojmené pohádce a uklidnit nepříjemné hlasy opozice a veřejnosti. 

Možná je za tím vším ještě něco jiného. Kdo vyhraje volby není jasné a ani průzkumy v tomto směru moc výmluvné nejsou. Rozhodně vůbec nevíme, komu se podaří sestavit vládu. A tak Zeman bude mít v ruce poměrně mohutný bič na kandidáty. Bič v podobě různých podmínek a návrhů, které samozřejmě nikomu vnucovat nebude ....ale milý kandidáte ty víš co je pro tebe dobré a výhodné.

Tak si počkejme a hlavně se netěšme.  Ten proruský moloch vůbec neslábne a jeho podpora ve společnosti je tragicky a dramaticky silná, o čemž svědčí různé komentáře v diskusích.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Braun | pondělí 9.8.2021 16:56 | karma článku: 25,53 | přečteno: 907x