Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Dokáže autor pochopit, že ty peníze, které se platí provozovateli kabelovky/statelitu/IPTv jsou primárně za ty prémiové kanály (sportovní, hudební, filmové, které nejsou dostupné zdarma), které nabízí, a pak na provoz jeho vlastní sítě. To nemá nic společného s obsahem, který vytváří ČT ani jiná televize.

Celý článek je taková snůška nesmyslů, že se až člověk musí divit, že někdo je schopný psát o něčem, co neviděl ani z rychlíku.

0 1
možnosti
Foto

Pane Hrdino, takže mi tady chcete tvrdit, že ten kdo si objedná pouze tu nejzákladnější variantu, že jí má zdarma? A že kabelová společnost se prostě rozhodne nabízet programy stanic v základním balíku a tyto stanice to poskytnou z dobroty srdce zdarma? No tak to nevím kdo z nás píše něco co neviděl ani z rychlíku. Asi jste nečetl můj blog podrobně. Věděl byste že svůj omyl jsem uznal a do textu vložil. Nicméně nesmyslem a omylem rozhodně není fakt, že platit České televizi dvojmo je nehorázná krádež. Mimo jiné i proto, že ty poplatky, které platíte, tak z nich jiné, takzvaně zdarma šířené televize, nemají ani korunu.

0 0
možnosti
VF
Foto

Zkoušel jsem si to znovu ověřit a k mému překvapení, je tento článek nyní dostupný pouze pro předplatitele. Což nejsem. Jsem si ale skoro jistý, že je v něm uvedeno 133 korun. Je to ale tak důležité, paní Foltýnová?

0 0
možnosti
Foto

Paní Radka zde napsal, jak to má s námi emigranty. Já tedy napíšu, jak to mám s některými diskutéry. A zdůrazňuji s některými. Napsal jsem blog ve kterém jsem uvedl několik opravdu nepatrných a pro celkový jeho smysl nepodstatných nepřesností. Možná nesmyslů. V tomto smyslu jsem jej po upozornění upravil a doplnil. Považuji za naprosto normální upozornit na nesmysly a nepřesnosti. V tomto směru s tím nemám problém. Pokud ale na mě někdo vystartuje stylem, jakým to udělal pan Mudra, nelze se divit, že budu reagovat stejně. Jsem obyčejný bloger, který píše jen to, co cítí a tak jak to cítí. Nemám ze svého psaní žádné peníze a jedinou odměnou je pro mně číslo ukazující počet přečtení. A co se týče diskuse, tak občas mě potěší, že někoho vytočím do nepříčetnosti. To je opravdu krásný pocit.

Nicméně, tento blog jsem psal tak trochu horkou jehlou, rozezlen nad drzostí pana Šámala a taky nestydatostí tazatelek co se týče požadavku na zvyšování poplatků za televizní potažmo rozhlasové vysílání.

Tento poplatek je neslušný a nemravný, protože nutí poplatníka platit za něco, za co platit nechce, co nesleduje. Je to stejná nemravnost, jako když vám kdysi řezník k telecímu vnutil i nějaké neprodejné maso. Jestliže se Česká republika tváří, že chce být tržní ekonomikou, měla by to praktikovat ve všech oblastech, a je li tedy Česká televize a rozhlas veřejnoprávní službou, měla by jejích činnost hrazena plně z rozpočtu, případně z reklam. Divák nemůže být rukojmím. Nedává prostě smysl, aby občané platili nějakým zvláštním poplatkem televizní vysílání a současně o jeho podobně rozhodoval někdo dosazený parlamentem nebo nějako radou.

Někdo zde nesouhlasil s mou myšlenkou placení provozu ze státního rozpočtu, protože to pak prý zaplatí opravdu všichni. Ano, ale pouze teoreticky. Protože daň kterou všichni platí, je "bianco šek vládě". Ta vám prostě ty peníze sebere a co s nimi udělá, na tom vy se nemáte možnost podílet. ( pokračuji níže)

4 0
možnosti
Foto

Zatímco těch 133 korun, což je suma uvedená v rozhovoru se Šámalem, jsou peníze přímo určené jako poplatek instituci, kterou část diváků nesleduje a platit jej musí jen proto, že si zakoupili či mají doma televizní nebo rozhlasový přijímač.

To vše bylo podstatou mého blogu a přestože, jak znovu opakuji, jsem tam uvedl nějaké nepřesnosti, tyto nic nemění na tom co jsem napsal.

K tomu ještě malá poznámka. Je zvláštní, že když napíšete chybu z neznalosti, okamžitě se na vás vrhne smečka že jste napsal chybu. Když jí přiznáte a dokonce červeně dodáte to textu, opět se na vás vrhne že co jste si to dovolil psát, když jste někde v tramtárii za mořem. Nemohu říct že by mi to nějak vadilo. Spíše to nechápu. Připomíná mi to doby dávno minulé, kdy jsem ještě na šachtě, před emigrací nadával na bolševiky a jeden takový starý zasloužilý rudoch na mně ječel že mám být zticha, protože jsem nezažil válku. Nyní se po mně chce, abych nepsal o situaci v Česku, protože tam nejsem 365 dní v roce. Jenže, na to já mám anglickou odpověď " Never Gonna Happen "... neboli, " a stejně se točí" neboli " Ani za nic." :-)

2 0
možnosti
DR

"Byl jsem upozorněn na nepatrnou chybu v textu tohoto blogu, že je pozemní vysílání vypínáno a někde není dostupné vůbec."

Nepatrnou? Není to příliš slabé slovo? To není nepatrná chyba, ale naprostý nesmysl, probíhá pouze pozemní přechod na DVB-T2/HEVC.

A že podíl antén zaniká je bohužel další nesmysl, naopak anténu u nás stále využívá cca 60% domácností.

3 2
možnosti
RM

Omlouvám se, je to teď tzv. z úplně jiného soudku. Žijete v Americe, napište prosím jak to tam v současné době vypadá, chřipka, pracovní příležitosti, ekonomika a jak vidíte podzimní prezidentské volby a co by měl podle vás jejich výsledek Američanům přinést.

2 0
možnosti
MP

Bohužel, TV poplatky nejsou vydíráním diváků, ale občanů. 5 let nesleduji žádnou televizi a asi 40 let jsem si nepustil žádné rádio. Přesto (zatím) musím za oba nesmysly platit.

2 0
možnosti
PM

Proč píšete o něčem o čem nevíte vůbec nic? Veškerá vaše tvrzení ohledně šíření TV vysílání jsou nesmysly a to i v té aktualizované části.

Proč mě to štve? Protože je pravda, že zdražování poplatků za veřejnoprávní TV je nesmysl. Ale ne z těch důvodů co jste uvedl, ale protože pokud je tu tedy tato služba, mělo by v ní být pouze to co je nezbytné a ne pět-šest programů. Uvádění hloupých argumentů pro podporu názoru, se kterým souhlasím, mě neskutečně vytáčí.

Takže prosím příště pište o něčem čemu rozumíte ať nejste zase za hlupáka.

0 1
možnosti
JR

J49a21n 65R70á80ž

17. 7. 2020 9:42

Když už připustíme, že by měla existovat nějaká veřejnoprávní televizní stanice, podle mne je to nesmysl, ale budiž, tak by sa ta "veřejnoprávnost" měla týkat jen zpravodajství. Vše ostatní, od sportu, přes seriály až po pohádky, je ryzí komerce. Že ČT vysílá tolik programů za málo peněz, je stupidní argument. Ať se z TV daně platí jen zpravodajství a na komerční pořady si ČT vydělá stejně, jako to dělají jiné TV stanice a ukáže se, jak v konkurenci obstojí a přestanou nářky na to, že TV daň je malá.

1 0
možnosti
MM

Uživatelé pozemního vysílání -57,8%.satelitního - 27%.kabelové televize - 17%.

Obdobná situace je v celé Evropě

3 0
možnosti
DR

Tady bych si dovolil trošku oponovat. V evropských zemích je to dosti rozdílné. Třeba na Slovensku je především díky členitosti terénu podíl pozemní televize "pouze" něco kolem 30% a jasně vede satelit, zatímco třeba v Německu je podíl satelit, kabel zhruba stejný (cca 45%) a podíl pozemní televize je tam pouhých necelých 10%.

0 0
možnosti
Foto

Mám touhu, byť Vás jeden i za cosi pochválí, právě na tomto konečně vyjevit, jak to s Vámi zaoceánskými a mimorepublikovými zcela upřímně mám. Jste všichni do jednoho bezva paralelní ukázkou rozdílu exilové a samizdatové a i oficiální literatury doby naší totality. Píšete svobodně o našich místních nesvobodách a je to na první pohled pecka a moudré, nebojácné a jakoby s nadhledem, až jdou davy do kolen. Ale v bližším ohledání se zjistí, že začínáte být čím dál víc mimo mísu. Asi tak, jako když Amíci natočí Nesnesitelnou lehkost bytí. Nebo zas opačně když místní strejci rozebírají fundovaně Ameriku. Nic proti, a nechci radit, ale nějak nechápu promrhat ten potenciál přibližovat svět, který žijete tam u Vás. Promiňte.

3 0
možnosti
JL

Pani Kiebergerova. Jsem obcan, ktery rad diskutuje k veci. Proto vase rozpolozeni s clankem pana Brauna nalezam trochu divne. Ale k veci

Kritizujete clanek pana Brauna na zaklade detailu clanku, nebo na zaklade vasi predstavy o americke televizni produkci??

Zde je nutno tyto dve veliciny oddelit. I pro mne je DIKTAT platit prispevek za TV a Radio neprijatelny. Pricina placeni je podana jako trest pro kazdeho obcana, ktery si koupil TV prijimac nebo radio. Bez ohledu jejich pouziti. Ukazka byroigracie kdo je panem!!!

Prijimani americkeho systemu vysilani v TV, je pro ceskeho obcana neprijatelne. Aspon se tak ukazuje. Kvalitu tohoto vysilani neni mozno ohodnotit. Od kvalitnich programu az po porady te spatne kvality. (umelecke) si obcan muze vybrat. Ma na to az 300 programovych stanic. To je dalsich 30 stanic vysilajici "zanrovou" muziku.

Dale nebudu rozvadet tento system. Clanek jedna jen o ceske TV a Rozhlase.

0 0
možnosti
  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy