Tel Aviv prý ignoruje aktivisty / aktualizováno ve 22.42/

Sděluje nám plačtivě ČTK, prostřednictvím idnes v poněkud nelogicky a hlavně nepravdivě nazvaném článku. 

Před pár minutami se v přehledu nejnovějších zpráv objevil titulek, který oznamuje, že Tel Aviv odmítá respektovat vůli jakýchsi aktivistů a že v pondělí večer byla z Izraele deportována Filipínka se svým synem, který se v Izraeli narodil. Aktivistům se to nelíbí. A nelíbí se jím ani další deportace cizinců. Kdo se diví ať zastříhá ušima.

Tedy už jen ten název článku. Tel Aviv. ČTK a potažmo snad ani idnes ještě pravděpodobně nedošlo, že Hlavním městem Izraele je JERUSALEM. Tedy nikoliv Tel Aviv, jak se snaží veřejnosti media stále nepravdivě podsouvat. Totiž to, jestli s touto volbou nějaká země souhlasí či se jí to ekluje pro faktický stav nehraje žádnou roli, protože o svém Hlavním městě vždy rozhoduje každá země sama. A nepotřebuje poradce. 

A k samotnému konkrétnímu případu. Jedná se samozřejmě o smutný příběh. 

Jak uvádí idnes:

http://Filipínka Rosemary Perezová přijela v roce 2000 do Izraele pracovat jako pečovatelka, po sedmi letech její zaměstnavatel zemřel a od té doby v zemi žila bez pracovního povolení a pracovala jako uklízečka. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/filipiny-izrael-tel-aviv-cizinec-deportace-letadlo-vizum-ilegalita.A190813_135435_zahranicni_klf

Tady je třeba si položit otázku, proč se ta paní nepokusila si pracovní povolení prodloužit. Jestliže pracovala sedm let bez potíží, pak by to nemusel být neřešitelný problém. Jenže ona se rozhodla zůstat v ilegalitě a s vědomím možných následků. Takových lidí je v Izraeli spousta. Prostě riskují a s případnou deportací musí počítat. Nejedná se o žádnou diskriminaci nebo snad rasismus. Každá země na světě má své zákony a ty země, které je nedodržují nebo zlehčují ( například současné Německo ale i další v Evropě), se pak nemohou divit, že se potýkají s rostoucími problémy.

Argumentem aktivistů je, že spolu s matkou byl deportován i její školou povinný syn. Tady ovšem namítá imigrační úřad, a idnes to také uvádí že:

http://Izraelský imigrační úřad namítá, že Rohan sice v Izraeli vyrůstal, ale vychováván byl v souladu s filipínskou kulturou. Matka sdělila, že jeho otcem je turecký občan, který odešel zpět do Turecka. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/filipiny-izrael-tel-aviv-cizinec-deportace-letadlo-vizum-ilegalita.A190813_135435_zahranicni_klf

Takže se můžeme domnívat a oprávněně, že to pouto matky a syna k Izraeli zase tak silné nebylo. Matce navíc moc nepomohl její výstup na palubě letadla při prvním pokusu o deportaci minulý týden, kdy tuto přerušila násilným chováním a musela být tedy z letadla vyvedena.

Zkrátka, jakkoliv člověk může projevit empatii s konkrétním případem, nesmíme zapomínat, že zákony jsou vytvářeny proto, aby se země a společnosti neocitly v chaosu. A o chaosu v souvislosti s imigranty Izrael ví své. I v článku nesprávně zmíněný Tel Aviv zažil bouře a má části, které jsou obsazeny imigranty, kteří rozhodně nejsou prospěšní ve vývoji země. 

Někdy je možné učinit ze zákona výjimku. Ale nemůže se tak stát na základě nátlaku jakýchsi levicových aktivistů.

Tedy nechci vypadat jako chlubil, ale snad i mým přičiněním, došlo ke změně názvu onoho článku a namísto Tel Aviv je tam nyní Izrael. Tady je důkaz

 

Autor: Martin Braun | úterý 13.8.2019 17:07 | karma článku: 30,72 | přečteno: 728x