Švédsko odebralo děti křesťanskému otci a dalo je muslimské rodině.

Že se vám ten nadpis zdá padlý na palici? Máte pravdu ale je to bohužel pravda. Už nejen Norsko, ale i Švédsko nastoupilo cestu porušování rodičovských práv a navíc to aktualizovalo o multikulturní rovinu

Případ Denise Lisova, občana Ruské federace se začal psát v době, kdy jeho manželka těžce onemocněla a byla hospitalizována. On sám přišel o práci a švédské úřady usoudily, že rodina potřebuje pomoc. Ovšem tuto pomoc si představovaly tak, že děti odebere otci a předá je do náhradní péče.

Tou byla muslimská rodina z Libanonu, které tři dcery Denise Lisova byly předány. Nikdo nebral v úvahu, že Denis Lisov je praktikující křesťan a takto jsou vychovávány i jeho dcery. Otci bylo umožněno vídat své děti jednou týdně, jednu hodinu. Nikdo nebral v úvahu protesty nejen rodiny, otce ale ani samotných dcer, které odmítaly podřídit se islámské výchově v náhradní rodině. 

Otec se proto rozhodl jednat a podařilo dcery od pěstounů odvést a odletět s nimi do Polska, odkud chtěl pokračovat do Ruska. Na letišti ve Warszawě byl na základě schengenského zatýkače zadržen. Do Polska následně přiletěli úředníci ze Švédska doprovázení muslimským náhradním otcem Mohammedem a žádali návrat dětí.

Naštěstí se opět ukázalo, že Polsko se před nikým nepodělá a nesedne si na zadek a soud rozhodl, že Denis Lisov má právo se v Polsku usadit a v bezpečí, společně s dcerami počkat na rozhodnutí o udělení azylu. A jak to vypadá, bude možná potřebovat ochranku, protože Mohammad dal najevo, že je v kontaktu z nějakou organizací, které snad má volat každou půlhodinu a ta mu prý dává právo si děti odvézt zpět do Švédska. 

Jak prohlásil zástupce pana Lisova, s ničím podobným se dosud nesetkal.

Více informací o případu najdete zde

Zajímavé je také následující video od soudu a následný rozhovor s Denisem Lisovem a jeho nejstarší dcerou. Velice dojemné je, když na otázky, jak se jí v Polsku líbí odpovídá, že moc toho zatím neviděla ale když je se svým otcem, tak Polsko krásně rozkvetlo. 

Skandinávie, konkrétně Švédsko bylo v minulosti pro mnoho lidí rájem na zemi. Bylo místem skutečné svobody a pro mnoho Čechoslováků místem kde dostali šanci na nový život, na záchranu před bolševickým režimem. Vysoká životní úroveň a vysoký standart života je i dnes pro mnoho lidí lákadlem, nicméně stále více se ukazuje, že socialistická, multikulturní politika švédských úřadů, doprovázená svérázným přístupem ve vztahu děti vs rodiče, přináší často tragické problémy. Případ Denise Lisova je jedním z těchto případů a je zajímavé prohlášení na videu níže, kde pracovník soudu říká, že Polsko v současnosti řeší mnohem více podobných případů, kdy se na něj obracejí rodiče jejíchž práva jsou ohrožena.

 

Autor: Martin Braun | pátek 12.4.2019 18:13 | karma článku: 47,59 | přečteno: 11714x