Srdečné poděkování paní nebo slečně redaktorce z idnesu

Ani jsem netušil že se tak dobře pobavím, poté co jsem se dnes probudil hlavou jako střep a zády v jednom ohni. Prostě, můj věk si žádá větší daně nežli ministryně financí Schillerová v Česku. 

 

Nicméně pak jsem si přečetl idnes.cz a nálada se mi díky značce VLC rapidně zlepšila. A může za to tato věta z tohoto článku :

Manželka nejmenovaného amerického diplomata Anne Sacoolasová z nehody, která se stala v britském Northamptonu, vyvázla bez zranění.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/spojene-staty-britanie-johnson-raab-pompeo-trump-autonehoda-soud.A191008_140810_zahranicni_vlc

 Když jsem se dosmál, napadlo mně, jakou má pohodovou práci asi editor či šéfredaktor, když něco takového přehlédne. A rozhodně to není poprvé. Včera zase se objevil článek o tom, jak muž vymítal ze svého syna ďábla tím, že do něj lil horkou vodu :

odkaz zde

autor článku bez uzardění tvrdil že chlapec i matka byli členy indiánského kmene a asi jej ani nenapadlo, že se jedná o příslušnost ke kmeni a že ta není závislá na jakémsi členství. 

Prostě, idnes baví. Jen si říkám, když už nám reklama stále vnucuje členství v idnes premium, jestli by nebylo dobré proškolit redaktory a šéfredaktory tak, aby psali pokud možno s citem pro logiku a nekladli pouze slova do klávesnice. Ono to občas opravdu rozveselí ale pokud je to často, tak si řeknete "proboha co to tam pracuje?"

Hezký den přeji všem

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Braun | úterý 8.10.2019 21:31 | karma článku: 25,76 | přečteno: 1533x