Reakce na článek pana Pachty

ve kterém se údajně odhalil a vystoupil z anonymity, coby pomocník paní Šojdrové ve věci sirotků. ze Sýrie

Na toto téma už bylo napsáno hodně a přiznávám bez mučení, že už i já se v tom přestávám orientovat. Proč? 

Protože, abych řekl pravdu, vůbec netuším, o jaké děti vlastně jde, Jestli jsou to děti nebo teenageři, jsou li v Sýrii nebo v Řecku. A tak když jsem narazil na článek pana Pachty, doufal jsem, že vše objasní a veřejnost zjistí přesně oč vlastně jde. První věta článku je totiž:

Vystupuji z anonymity. Jsem asistent europoslankyně Šojdrové, byl jsem s ní v Řecku, viděl jsem tam děti bez rodičů

Hladově jsem se do jeho blogu začetl, abych zjistil, že pan Pachta umí kung fu a že je buddhista. Nikde ani slovo o tom, kdo jsou ty děti a jestli jde skutečně o děti anebo o dospívající mládež. Ono je v tom totiž podstatný rozdíl. Hlavně když pan autor tvrdí, že se bojíme dětí, ale všichni víme, že děti, do je v současné době immigrantské krize hodně obšírný pojem. Například že za dítě je považován 17. letý jinoch, tedy stejně starý jako ten, který o víkendu k smrti ubodal v Izraeli otce 4 dětí.

Tak tedy pane Pachto, pokud čtete náhodou můj blog, byl bych moc rád, kdybyste svůj článek doplnil o užitečnější informace, nežli blbé kecy o tom, že umíte kung fu, že soucítíte z Ovčáčkem a že my Češi jsme zrůdy. No tak doslova jste to nenapsal, ale někdo by to tak mohl vnímat.

Jestli jste si to ještě neuvědomil, veškeré zlo a veškerá nenávist totiž pramení z toho, že politici dělají z lidí pitomce. Jak má veřejnost pak věřit, že děti jsou opravdu děti a že ti sirotci jsou opravdoví sirotci? Jak má veřejnost věřit, že dobrá vůle a snaha pomoci, se nakonec neobrátí proti ní?

Ano, ještě mě napadla možnost, že jsem hlupák a nepochopil jsem ironii vašeho blogu a že to vše byla nadsázka. Jenže nadsázka bez bodu, ve kterém je zřejmé že se jedná o nadsázku přestává nadsázkou být..

Takže znovu. Bylo by dobré. abyste nám, kteří ve světle dění ve světě cítíme obavy o své domovy, respektive o domovy svých blízkých podrobněji objasnil, že se bát nemusíme. V tom případě pak věřím, že pokud se skutečně ukáže, že se jedná o děti, tedy děti a nikoliv "děti", že lidé pomoc nabídnou. 

https://pachta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=679624

Dnešní video je smutné. Je to připomínka Vládi Šafránka, který nás včera opustil. Skvělý zpěvák, muzikant a především člověk.  

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Braun | středa 19.9.2018 7:11 | karma článku: 36,86 | přečteno: 1469x