Příjemný sobotní večer s Českou televizí.

Konkrétně s ČT 1, na kterou jsme si všichni zvykli spíše nadávat a kritizovat jí. O to více potěší, když divákům přinese opravdu příjemné chvíle, při sledování zábavného pořadu

Včera to byly zázraky přírody. Pořad, který se hodně vymyká představě televizních producentů o tom, jak by měla televizní zábava vypadat. 

Takže tam nenajdete blikající světýlka, pokud nejsou součástí nějakého zajímavého pokusu. Nepitvoří se tam hvězdičky a celebrity. Neposkakují tam do rytmu playbacku začínající budoucí účastníci různých přehlídek a podobně.

Zázraky přírody jsou prostě hodinka posezení se zajímavými hosty, se skvělými moderátory Marošem Kramárem a Vladimírem Kořenem a zajímavostmi, nad kterými se občas tají dech. Na včerejší díl jsem se těšil obzvláště, jednak proto, že hostem byl Miroslav Táborský, herec který opravdu umí a nemusí si na nic hrát, a také proto, že se jednalo o benefiční díl, kdy výtěžek, který nakonec činil něco přes 1 milion korun šel na nestátní, neziskovou organizaci jménem NAUTIS, která pomáhá lidem s diagnosou autismu a jejích rodinám. 

V České společnosti, když se řekne neziskovka, víme okamžitě co se spustí. O to více potěšila možnost seznámit se s těmi, jejíchž práce skutečně pomáhá, vidět spokojenost těch, kterých se tato činnost přímo týká.

https://www.ceskatelevize.cz/porady/10214135017-zazraky-prirody/219544160600001

Jen škoda, že pořadatelé nemysleli na potencionální dárce ze zahraničí, kteří by rádi přispěli ale DMS, konkrétně z USA poslat nemohu. Ale určitě si najdu cestu jak pomoci, hlavně chci tímto blogem poděkovat České televizi za čas, který jsem při sledování zázraků přírody strávil a za představení oné skvělé neziskové, nestátní organizace.

A ještě něco. Kvalitní zábavné pořady v Česku točit umí. Stačí opravdu jen chtít a nesnažit se z diváka dělat troubu, který zbaští vše co je mu naservírováno, jak to některé stanice často předvádějí.

 

Autor: Martin Braun | neděle 9.6.2019 3:40 | karma článku: 24,86 | přečteno: 1725x