Přehluší 120 dB mee too?

Pro ty co název 120 dB slyší prvně, je to hnutí evropských žen, převážně z Německa, prozatím, které prožily skutečnou hrůzu obohacení, během znásilnění, ponížení, osahávání a přepadení obecně. Což mají naší milí hosté v oblibě.

Na rozdíl od mee too, které se týká především "celebrit", hereček, modelek a zpěvaček, kterým se často po mnoha létech vrátila paměť na sexuální obtěžování, 120 dB tvoří skutečné ženy, které potkáváme denně na ulici, v sousedství, v práci nebo ve škole. Nejsou to hvězdičky, toužící po slávě a životní roli. Jsou neviditelné. A neviditelnými zůstávají i poté, co dojde k znásilnění nebo jinému přepadení. Některé zůstávají neviditelné i po násilné smrti. A to přesto, že znásilnění a přepadení je nahlášeno, že mrtvá žena je nalezena. Není ale politicky správné, zaujmout k těmto zločinům ten jediný a správný postoj.

Už i idnes.cz, prozatím velice opatrně a stydlivě přiznává, že cosi není v pořádku. Například zde:

V odkazovaném článku se už samotní Němci začínají hlasitě ptát, jestli žijí ještě v Německu. A není se co divit. Když v supermarketu je nožem napaden manželský pár nějakými nezletilými spratky proto, že žena jím neprokázala dostatečnou úctu a nedala jím přednost. A samozřejmě to není jediný případ a podobných bude přibývat. A taky proto se evropské ženy rozhodly nemlčet. Protože pepřový sprej v kabelce a alarm vydávající zvuk o síle 120 decibelů ( odtud název hnutí), jsou sice užitečnou proprietou dámských kabelek ale může se stát, že napadená nebude mít ani šanci se k těmto obranným prostředkům dostat.

Držme tedy palce tomuto hnutí, ať se jím povede probudit hluché a slepé politické reprezentanty k tomu, aby konečně začali své občany bránit tak, jak je jejích povinností. Protože se jedná o skutečné ohrožené ženy, naše dcery, matky, manželky nebo dokonce i babičky, kterým nejde o slávu nebo o peníze. Jde jím o život.

A jen pro doplnění. Rozhodně nechci zlehčovat zločiny těch celebrit, které se staly obětí znásilnění. Každý zločin musí být potrestán a každý zločinec, kterému je vina prokázána musí za své zločiny pykat. Bohužel, zatímco díky akcím mee too spousta herců a osobností přišla o práci, čest, zdraví a dokonce i o život, bez soudu jen na základě křiku v mediích, o ženy, které se každý den v Evropě bojí vyjít večer na ulici...co večer, někde i ve dne, se nezajímá nikdo. 

 

 

Autor: Martin Braun | pondělí 5.2.2018 20:22 | karma článku: 45,35 | přečteno: 4637x