Pár slov k včerejší demonstraci proti Babišovi v Praze

a jak jsem slyšel, konala se i na jiných místech republiky. Cíl byl jasný a já bych se nyní rád zeptal, zda jej bylo dosaženo

Čeho bylo dosaženo? Možná někdo dostal rýmu, pár tisícovek lidí si zakřičelo a to vše s pobavením sledovali Zeman s Babišem a říkali si jací jsou ti lidé troubové. Deset, dvacet ani padesát tisíc lidí nic nezmění. Možná sto tisíc by trošičku zaburácelo ale aby se něco změnilo. bylo by třeba zaplnit Václavák a Letnou dohromady.

A možná i to by bylo málo k tomu, aby to donutilo ke korytům přilepené páprdy zvednout zadky a konečně vypadnout. Aby bylo jasno, je dobré a dokonce nutné, když lidé vyjádří svůj názor a hlasitě řeknou, co si o tom či onom myslí. Jenže demonstrace, se kterými se v poslední době roztrhl pytel po celém Česku jaksi nejsou tím nejúčinnějším způsobem, jak politiky přinutit k poslušnosti. Navíc když součástí takovýchto demonstrací je pan Kalousek. Jeho vystoupení změnilo demonstraci v klauniádu.

Já rozhodně nechci být a ani nejsem skeptikem. Jsem celoživotním optimistou ale cítím, že pokud se na Václavské náměstí nepodaří dostat v sobotu alespoň půl milionů lidí, jednohlasně protestujících proti přítomností Babiše ve vládě, pak žádná další demonstrace na podobné téma nemá valného smyslu. Bude to jen házení pomyslného hrachu na zeď. Těch půl milionů lidí by možná vzbudilo zájem v sousedních zemích což by u Babiše mohlo vyvolat lehké chvění. Víme ale jak dopadají podobné akce v zahraničí, takže ani taková účast nezaručuje úspěch.

Česká republika se ocitla v nezáviděnihodné situaci. Vlastní vinou se její občané stali rukojmími politických hazardérů. Možná že celá tato kauza kolem Babiše, Zemana a čapího hnízda konečně probudí voliče z jakéhosi pocitu uspokojení a slepé důvěřivosti a začnou více přemýšlet, komu dají důvěru. Protože stále pro Českou republiku platí smutné, že voliči si neuvědomují, že:

Politici pracují pro občany, jsou zaměstnanci občanů a jsou jím povinní skládat účty, kdykoliv si to občan přeje. Je nepřípustné, aby politik označil občany za hulákající dav. 

Tito lidé totiž chtějí pouze odpovědi, které jím ti kterých se to týká odmítají dát. A tak uvidíme, co bude v dalších dnech. Jak už avizoval Zeman, v případě vyslovení nedůvěry vládě, jmenuje Babiše znovu. A pokud odstoupí ČSSD z vlády, hrozí že se tam nacpe SPD a mohlo by se stát, že ministrem zahraničí bude Okamura.Takže kolotoč zvůle a lží bude pokračovat. Tak vás tam pak potěš pánbíček.

 

Autor: Martin Braun | pátek 16.11.2018 5:44 | karma článku: 41,78 | přečteno: 18375x