Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Naprosto souhlasím s Vilémemem Barákem, inovátorem zahraniční politiky je zde M.Zeman, nikoliv Petříček. Dopis je naprosto v souladu s dlouhodobou politikou ČR. Rozhodně si přístupem kam vítr tam plášť nešplhneme ani v Izraeli, ani v USA. Měli bychom se držet svých dlouhodobých stanovisek.

0 7
možnosti
Foto

Pane Palivče, máte v tom trochu zmatek. Tady se vůbec nejedná o dlouhodobou politickou ( ani sexuální) orientaci české vlády. Tady se jedná o diplomatická pravidla a zvyklosti. Ty jednoznačně říkají, co je možné hlásat veřejně a co se řeší pouze v úzkém kruhu zainteresovaných politiků. O tom článku Petříčka, Zaorálka a Schwarzenberga bylo napsáno už hodně a nemělo by cenu se v tom pitvat a já bych to ani už nedělal, kdyby nejnověji Petříček nebláznil s tím Tel Avivem. Možná se to jeví jako banalita, nicméně poté, co vyšel onen předchozí článek, poté co Zaorálek s hloupostí sobě vlastní provedl srovnání s nacistickým Německem, je to další signál směrem k Izraeli, který říká že něco, mírně řečeno, zahnívá. Když hovoříme o české politické pozici, pak je poměrně nepochopitelné, že se česká vláda brání přestěhovat velvyslanectví do Jerusaléma, když samotná přiznává, že v budoucnu by se toto město mělo stát oficiálně a mezinárodně uznaným Hlavním městem Izraele a Palestiny. Po rozdělení tedy. Nic tedy české vládě nebrání, aby po vzoru USA umístila své velvyslanectví do té části města, která by měla, podle představ, připadnou Izraeli. To ovšem není až tak podstatné. Důležité je, že není možné hovořit v souvislosti s rozhodnutím izraelské vlády jako o Tel Avivu, když vláda sedí v Jerusalémě. Je možno použít neutrální výraz, jak jsem zmínil ale to co řekl pan Petříček, to rozhodně není v souladu s politickou orientací České republiky. A fakt, že se takto blbě vyjadřují i české sdělovací prostředky jen vypovídá o jejích slabé inteligenci.

7 0
možnosti
VB

Neustále tady opakujete nesmysly. Připomínáte mi komouše, co kritizovali Chartu a nikdo z nich ji nečetl.

Ten dopis je plně v souladu s pozicí Česka a kdokoliv kritizuje, co je v něm napsáno, třeba ing. Zeman nebo Vy, tak jste úplně vedle. Vy můžete, ale ing. Zeman je povinen držet linie české zahraniční politiky. Zajímavé, že Andrej nemá odvahu vystoupit v Radě EU a prosazovat tam, anexi Západního břehu.

Kromě toho, dopis byl to povzdech přátel, zda tím co se kamarád chystá udělat, si neublíží.

3 13
možnosti
MP

Ceska media ten Tel Aviv misto Jeruzalema pouzivaji nekdy take. Kdyz jsem tam byl, mel jsem pocit, ze i sami Izraelci jej vice povazuji za hlavni mesto, byt Knesset a spol. sidli v Jeruzaleme. V TA jsou tusim vsechny ambasady, mezinarodni letiste a tak. Vic to tam zije, ale to je samozrejme jen muj povrchni dojem, nijak zvlast jsem se tim nezabyval, radsi jsek koukal po holkach a nebo jsem pozoroval, jestli nenastupuje do autobusu nekdo s podezrele napechovanou bundou. Zalezitost, jiz popisujete, nesleduji, takze k tomu se vyjadrovat nebudu, ale jsem si jisty, ze Izraelci si poradi i bez pana Petricka

2 0
možnosti
Foto

Pane Pohanko, neumím si představit Izraelce, který by považoval Tel Aviv za Hlavní město. I když vím že i tací jsou, ale rozhodně jsou v drtivé menšině. Ono to totiž není o tom, kde to žije ale o národní identitě, o vztahu k historii. Ano, v Tel Avivu je mezinárodní letiště je v Tel Avivu, hlavně ale proto, že vzhledem k historické hodnotě Jerusalema, k památkám, je prakticky nemožné aby tam bylo mezinárodní letiště.

Jestli jste se v Izraeli díval hlavně po holkách, tak se obávám, že jste přišel o hodně krásných zážitků, protože izraelské dívky patří k těm nejkrásnějším na světě a kdo na ně jedním očkem pohlédne, do smrti klidu nenajde a bude je chtít vidět znovu. A v autobusech už mít strach moc nemusíte. Přestože vyloučit nelze nic, přeci jen o ochranu je už docela dobře postaráno.

7 1
možnosti
Foto

Tel Aviv je na tom tak špatně, že nemá v USA žádné družební město? A navíc není důvodu, proč by město Praha nemohla jednat třeba s OSN. ;-D

0 8
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

  • Počet článků 486
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2626x
http://www.zemancountdown.cz/

Lépe být mrtvý, než rudý.

AM YISRAEL CHAI

ARALLU Akbar

martinbraun@centrum.cz

Sionista - Islamofob - Antikomunista

Bohabojný židovský Antikrist

 

Jsem přítelem Izraele a jeho politiky. Jsem příznivcem židovského odboje, který přispěl k vzniku státu Izrael. Mým vzorem je Avraham Stern, brutálně zavražděný Brity. Ctím památku osvobozeneckých hnutí Haganah, Irgun a Lehi, které se zbraní v ruce bojovaly za svobodu, nezávislost a za vznik židovského státu na historických židovských územích.

Všechny současné i budoucí fotografie jsou zveřejněny s laskavým souhlasem Dory Bar Or, 

All current and future photographs are published with kind permission Dory Bar Or, from his Instagram account

 

Seznam rubrik

Oblíbené blogy