Opravdu jde jen o to, porazit Miloše Zemana?

Asi se najde málokdo, kdo by věřil, že patřím k příznivcům současného nejvyššího hradního ouřady. Rozhodně ne. Přesto mám takový divný pocit, jestli hysterie kolem volby presidenta už není trochu moc.

Zdá se, že ustupuje do pozadí uvědomění si, koho volič volí a proč jej volí a do jaké funkce. Hlavně se zbavit Zemana. Jistě, i já bych si přál, aby Miloš Zeman ve funkci skončil a Česká republika konečně měla ve funkci důstojnou a důvěryhodnou osobnost, která nemění názory, jak se jí to zrovna hodí. Taky si říkám, že když samotný Zeman nemá tolik soudnosti aby zvážil na co zdravotně ještě má a co už je příliš, tak by mu mohli pomoci voliči. Nic horšího se totiž nemůže Česku stát, nežli aby z jakéhokoliv důvodu president musel odstoupit. To všechno vím a tak to vnímám. Jenže :

Volba presidenta není o nenávisti a odporu a už vůbec ne o kalkulu. Mělo by to být rozhodnutí moudrého voliče, který sám v sobě zváží, komu věří tak moc, že mu tu práci prostě dá. Bohužel, jak každodenně vidíme a nejnověji s tím přišel pan Horáček, stále více se dumá jak to udělat, jak přesouvat a koho podporovat aby, kdyby ,coby. Prostě už to přestává být  volba ale stává se to kurzovým sázením. 

Můj blog není poučováním ani radou. Je to jen reflexe člověka, který, přestože není občanem ČR, stále mu srdcem protéká Vltava a jeho duše se vznáší nad českými luhy a háji, protože to, že máte poštovní adresu v Kanadě nebo USA z vás nesejme fakt, že celý život zůstanete Čechem. Od roku 1989 bedlivě sleduji dění v Česku a musím s lítosti konstatovat, že občané si stále nechtějí uvědomit, že to co je a co bude, to nezáleží na nějaké všemocné partaji, ale pouze na nich. A také že president není Bůh, který vše zařídí a všechny spasí. Že je to především a pouze úředník, který z titulu své funkce proplouvá mezi parlamentem a vládou a měl by se snažit udržet v rámci pravomocí rovnováhu tak, aby v zahraničí země nevypadala jako zahrada pitomců. A tak by měl vystupovat i na mezinárodním foru. Nebýt známý pro bonmoty a prázdné fráze ale pro moudrost a rozvážnost a hlavně pro neústupnost při obhajování zájmů České republiky.

Který ze současných kandidátů toto naplní je otázkou. Já svůj názor mám ale necítím se oprávněn vám dávat v tomto směru žádná školení. To je plně ve vaší kompetenci a já držím palce, aby vaše volba byla skvělá.

A k Miloši Zemanovi. ještě pár slov.

...Hodně se hovoří o tom že je zbabělec, protože odmítá diskuse s oponenty. Nemyslím že je to známka zbabělosti. Spíše je to taktický krok, protože je jasné, že nikdo z protikandidátů nemá jeho politické zkušenosti. Takže taková diskuse by se nakonec mohla obrátit v trapnou exhibici.

... Miloš Zeman při každé příležitosti hovořil o přání zavést povinné volby. O víkendu prohlásil, že on sám, pokud nepostoupí do druhého kola, volit nebude. 

...S velkou kritikou a úšklebky se setkal jeho komentář na téma homosexuálů, když prohlásil, že nechápe proč na průvodu " PRIDE" musí ukazovat holé prdele. Tentokráte s Milošem Zemanem naprosto souhlasím a myslím si, že jeho slova byla stoprocentně pravdivá. Jedná věc jsou práva menšin, ať už národnostních nebo sexuálně zaměřených, druhá věc ale je prezentace, s jakou vystupují na veřejnosti. Asi by se nikomu moc nelíbila paráda, kde by v rámci programu po náměstích chodily heterosexuální páry a souložily. Stejně tak si myslím, že je nevhodné, aby ti, kdo se považují za jakkoliv odlišné, volili jistou míru decentnosti, v návaznosti na tom  na jak veřejném prostranství vystupují a proto v tomto směru s Milošem Zemanem a jeho komentářem souhlasím.

Mějte se krásně, a jako pozdrav panu Miloši Zemanovi posílám toto video :

 

Autor: Martin Braun | pondělí 8.1.2018 16:55 | karma článku: 28,07 | přečteno: 1148x