Nezkrotná Angelika v Praze

Tak jsme se dočkali. Už jen pár hodin a Českou republiku " poctí " svou návštěvou novodobá markýza andělů, námi všemi "milovaná" Angela Merkel.

Chystají se akce a protiakce. Určitě po ni nějaký vítač hodí i nějaké to zelí z květinářství na růžku. A odpůrci zakřičí své fuuuuj, písknou si a zlostně zadupou nohama s pocitem, že jí to teda natřeli. V mezičase čteme na sociálních sítích o tom, že president Zeman jí to dá taky sežrat. Prý. Ehmm, nedá. A pokud něco řekne, široširá veřejnost se o tom dozví leda tak prd. Velký a hlučný. Ovčáčkovský.

A v tom celém hemžení a přípravách na protesty a vítání, se zapomíná na jednu velice podstatnou věc. Totiž, že frau Merkel podělala co mohla. Kdyby držela zobák a nekdákala že všechny přijmeme a herzlich willkommen a kokodák, mohla by situace v Evropě být trošičku přehlednější a snad i klidnější. To všechno je pravda. Jenže nebyla sama. Ze sladké Francie jí do toho kdákání přizvukoval kohoutek Hollande a z celé EU unisono znělo, jak je nutno těm chudákům pomoci a jak my všichni, kteří vyjadřujeme obavy, jsme hnusní a odporní xenofobové a rasisti. Fuj, ani do zrcadla se na sebe nemohu podívat. A i Papež se přidal a nohy umyl. Ne sobě ale ušlým pocestným co do Evropy míří.

Takže ano, paní Merkel sice Evropu dostala na kolena ale sama by toho nebyla schopná. Bylo by tedy vhodné, měřit všem stejným metrem. A nezapomenout na toho, co hujerovsky po nástupu do funkce, vlajku EU na Hradě vyvěsil. A v podstatě je jedno co říká dnes. Nějak jsem nezaznamenal, ani od něj ani od jeho mluvky, že by se od politiky EU jakkoliv signifikantně distancoval.

A pro ty co nepochopili co jsem chtěl svým plácáním říct mám vysvětlení. Ty protesty, které se na dnešní den chystají jsou jen směšným výkřikem, který paní Merkel ráda pustí jedním uchem tam a druhým rychle ven. Možná je ani nezaregistruje. Snad jen nějaký ten její tajemník ji řekne, že: "pár bláznů v té Praze tam cosi vyřvávalo ale to se nás netýká". A kvoty zůstanou, možná se dokonce rozšíří. Sobotka si bude radostí mnout ruce až se mu pleš bude lesknout a dojetím brýle orosí.

Možná moje slova zní hodně pesimisticky, jenže dokud sami nezměníte své zástupce, dokud sami nepošlete vládu tam, kam patří a nevystavíte jím pořádně tučný účet, tak akce, které se na dnešní den chystají nejen že ničemu nepomůžou, ale utvrdí všechny že ti Češi dokážou jen řvát někde na ulici, a to ještě jen ve velmi omezeném počtu, ale v praxi, je možno s nimi orat dle libosti. Stačí jím málo, pivo, vepřová se zelím a knedlíkem a místo kde se mohou vyřvat.

Takže si to frau Merkel u nás užijte a já vám posílám písničku. Takhle nějak vás vidím já.

 

Autor: Martin Braun | čtvrtek 25.8.2016 7:30 | karma článku: 27,52 | přečteno: 1087x