Nesmyslné předvolební televizní šílenství

Právě teď, poprvé, sleduji v televizi na ČT 2 předvolební klipy jednotlivých politických uskupení a musím přiznat poměrně silné zděšení a rozčarování.

I když se mně vaše volby netýkají, sleduji je se zájmem, protože nic nepřeji České republice více, nežli stabilní a rozumnou vládu.

Jenže to co jednotlivé politické subjekty předvádějí ve své předvolební klipové nabídce, to je opravdu známka ignorantství a otevřeně píši, že napříč celým politickým spektrem. A opravdu nikoho nevyjímaje. 

Je pro mně například nepochopitelné, že malé strany, na okraji zájmu, nenajdou více inspirace pro svou nabídku, nežli fráze typu " přineseme, nabídneme, zajistíme". Představa že podobným žvástům kdokoliv naletí, či jím dokonce plně uvěří je vskutku naivní a čas vymezený pro propagaci byl promarněn.

Další zoufalost byl klip jakéhosi bizarního uskupení s názvem levice, kteří tam plácali o progresivním zdanění bohatých, v čemž si asi vzali příklad, už tradičně z  komunistů.

Chápu že toto může někomu znít jako rajská hudba, nicméně příznivci podobných klišé si nevědomují, že podobně úspěšný a tím pádem i trestaný podnikatel, si sbalí svých " pět švestek", a přesune své aktivity někam, kde mu nebudou hrozit zlodějské daně.

Očekával jsem, že alespoň velké strany a koalice příjdou do kampaně s něčím inteligentním a představí se voličům v tom nejlepším světle. Chybal lávky

Klip ANO, tedy spíše klip Babiš, je zoufalství nejvyššího kalibru, amaterský a dětinský, který neříká nic podstatného o směřování této strany a jejích plánech. Totiž - s plačtivým hlasem naléhavě hlásat, že nechtějí imigranty a že Babiš touží mít roztrhané tělo, opravdu nestačí a země se potýká s problémy a občany zajímá ( doufám) jak chce ta či ona strana tyto problémy KONKRÉTNĚ řečit. Konkrétně to znamená vyjmenovat to nejpalčivější a přesně říct, co s tím kdo chce dělat.

Jak jsem napsal v úvodu, nikdo z kandidátu nevyužil možnosti oslovit voliče a přesvědčit jej, že "musí" volit zrovna je. Škoda.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Braun | čtvrtek 30.9.2021 18:37 | karma článku: 21,34 | přečteno: 1308x