Neschopnost státu v přímém přenosu

Sledovali jsme to prakticky celé dopoledne. Všude možně. Exekutor přišel, zahájil exekuci, pak jí odložil, znovu odložil a nakonec, aby se to nepletlo, tak jí přeložil. Na pátek. Zločinci na střeše "Kliniky" se radují.

Zločinci se radují, jak to zase té konzumní společnosti nandali. Za pomocí lachtanů a tuleňů, kteří dnes slaví svůj mezinárodní den a tudíž musí všichni ustoupit a nechat zločin bujet.

Stát znovu ukázal, jak je bezzubý. když jde o vymahatelnost práva a zákonů. Ne vůči prostým občanům. Tam si stát vždy najde svou páku a dlužíte li na nájmu, energiích, odvozu odpadků nebo na pokutě za jízdu na černo sebemenší částku, se zlou se potážete. Tvrdá pěst zákona na vás dopadne nemilosrdně. Ovšem stačí, když se zorganizujete, nazvete se aktivisty, zafrázujete o alternativním životě, o pomoci slabším a utiskovaným a ejhle...můžete cokoliv. Třeba i násilím okupovat něčí majetek. I několik let.

Převzetí budovy Kliniky se odložilo na zítřek a jsem si jistý, že v tuto chvíli "aktivisté" žhaví internet a google, aby zjistili jaký že to mezinárodní den je zítra. A možná to bude jednodušší než se zdá. Je pátek, a on ten pan exekutor má možná chatičku a bude chtít někam na víkend. Tak se vše odloží na pondělí. Anebo je zdaleka a bude chtít domů, nešťastnou shodou okolností přes D1 a my víme jak to tam vypadá.

No prostě, zákon a pořádek v Česku dnes zase jednou zaplakal a znovu se ukázalo, že v jeho vymáhání neexistuje jeden ani dvojí metr. Těch metrů je několik. 

 

Autor: Martin Braun | čtvrtek 10.1.2019 17:53 | karma článku: 47,82 | přečteno: 14460x