Nehorázný titulek na idnes.cz

Doslova jako rána pěstí mezi oči na mně zapůsobil titulek článku, který idnes.cz vyvěsila na prvním místě mezi novinkami a předpokládám, že za pár minut to bude zprávou dne.

Jedná se o tento článek s nadpisem Trumpův Mnichov. Vzhledem k tomu, že pod ním není uvedeno jméno konkrétního autora, je tam namísto toho idnes.cz a ČTK, znamená to, že se jedná o oficiální stanovisko těchto dvou medii a to je přinejmenším naznačením nehorázné změny kurzu v informovanosti.

Článek informuje o rozhodnutí presidenta Trumpa, že Izraelské osady už USA neposuzují nadále jako takové, které jsou v rozporu s mezinárodním právem.

Celý článek ZDE

Nebudu na tomto místě popisovat a hlavně zdůvodňovat, proč tento krok považuji za správný. To možná, udělají ti blogeři, kteří, jako já Izrael podporují a umí analyticky přesněji vyjádřit fakta.

Důvodem pro tento můj blog je absolutní znechucení nad názvem redakčního článku, který podprahově srovnává Trumpa, USA a Izrael s nacisty a se situací, kolem zrádné Mnichovské dohody, která vedla k okleštění Československa a následně k vyvražďování obyvatel naší země. Nevím jestli zmínka o Mnichovu je dílem nějakého levicového aktivisty, ať už v redakci idnes.cz. nebo přímo v ČTK ale jsem přesvědčen,  že medium, které se pyšní svou nezávislostí, které chce být objektivní, by si takovéto věci  mělo odpustit.   Je to ostudné mimo jiné i proto, že Izrael se v minulých dnes  projevil jako skutečný přítel Československa a spolu s jeho občany i v Izraeli oslavili 30.let od pádu totality.

Česká vlajka na radnici v Tel Avivu

 

Autor: Martin Braun | pondělí 18.11.2019 22:21 | karma článku: 39,76 | přečteno: 3323x