Ne všechny obětí teroru mají štěstí na soucit světa /aktualizováno/

O zbabělém vraždění v mešitách na Novém Zélandu se napsalo hodně. Slušní lidé na celém světě jsou otřeseni  nad činem šílence, a těch, kteří tento čin omlouvají nebo snad schvalují je jen nepatrné procento.

Lidé na celém světě vyjadřují svou účast a soustrast pozůstalým. I v Izraeli. Na různých místech zapalují svíčky a muslimským spoluobčanům, i v mešitách vyjadřují kondolence. Tak je to správné. Tak to má být. Ukázat, že lidskost ještě nevymřela, že pomatenec nemá šanci otrávit v lidech to dobré.

Jenže je tomu tak všude?

V ulicích Gazy a Ramallahu dnes opět hlasitě troubila auta. Lidé se smáli a běhali po ulicích a nabízeli kolemjdoucím cukrovinky a zákusky. Proč?

Důvod má jméno Gal Keidan. Mladík, ve věku 19 let, byl palestinským teroristou zavražděn v neděli ráno nedaleko osady Ariel

Obyvatelé Gazy oslavují zavraždění izraelského mladíka

Všimněte si dvou mužů v modrých bundách. Jsou to policisté z Gazy.

Ovšem svět se o této události nedozví. Proč také, vždyť jde jen o jednu oběť a navíc o Izraelce. Jakou tedy má cenu život Izraelců? 

Ne, nechci pokládat takovéto patetické otázky. Důvodem pro tento blog je jistá disproporce mezi informovaností a jistá dávka vynucování si. Protože zatímco v případě vraždění na Novém Zélandu se politici předhánějí v plamenných projevech, hrozí stíháním každého kdo vyjádří souhlas - a já s tím souhlasím, tak v případě života v Izraeli, jakoby to bylo tak nějak samozřejmé a nedůležité. A nebudu se divit, když i pod tímto blogem se objeví staré známé firmy, žvanící cosi o nabídkách území za budoucí mír, zlehčování zabíjení tím, že Izrael prý kohosi okupuje, že se znovu ozvou ti pro které jsme jen "ti Židé".

No jeden z nás, z "těch Židů" už na světě není. Bylo mu 19 let a život mohl mít před sebou.

Gal Keidan

Je mi skoro 60 let a přestávám tomuto světu rozumět. Jedna vražda je v toleranci jiná zase ne. Jenže toho zabíjení nevinných Izraelců je už trochu hodně. Na co tedy svět čeká? Kolik mrtvých najednou je třeba, aby se světové společenství ozvalo? Možná 29, tak jako 19.března 1992 v Buenos Aires, kde sebevražedný atentátník při útoku na izraelské velvyslanectví zabil tolik lidí a 242 civilistů zranil? 

A závěrem: Víte že od 1.01.2019 do 17.03.2019 ve světě bylo 540 teroristických útoků při kterých zahynulo 2092 lidí?

O kolika z nich víte? O kolika psala světová media?

Zvláštní poděkování :

Ireland - Israel Alliance za fotografie

TIP za informace

Na následky vážných zranění zemřel před několika okamžiky i další z napadených Rabbi Achiad Ettinger, otec 12 dětí.

Autor: Martin Braun | pondělí 18.3.2019 4:04 | karma článku: 33,56 | přečteno: 941x