Nálet na Sýrii

Tak to president Trump rozsekl a spolu s Brity a Francouzi pustil na Sýrii, konkrétně na Damašek pár rachejtliček. Všichni to čekali a když to přišlo, strhla se na internetu mela..

Hlavně diskuse zde je tuze výživná. Vystoupit z NATO, jeden chytrolín vášnivě volá po vyloučení Británie z EU. No prostě velká sranda. 

Já vím, ona to žádná legrace není. Jen ty komentáře někdy vypadají jako z jiné planety. Skoro jakoby zrovna vypukla třetí světová. Válka myslím. Jenže nevypukla a nic moc zvláštního se nestalo. Spojenci pšoukli na Damašek, který se pochopitelně stačil na ten pšouk připravit za pomoci báťušky Putina. Rozbito bylo pár výloh, nějaká ta budova, prý jakési výzkumné centrum. A nějaké skladiště, jenže na tiskovce byli novináři ujišťování, že po výbuchu nemohly žádné zplodiny ani jedovatiny do ovzduší uniknout. Asi proto že tam nebyly a oni ti spojenci to věděli. Jsou to kluci fikaní.

Takže se nabízí otázka. Co se vlastně dnes ráno stalo? Nic moc. Pokud Assad nějaké chemikálie má, a on je asi má, tak je stihnul s pomocí Rusáků a Iránců schovat. Nebude přece čekat.

Takže milí Čechové, Moravané, Chodové i Slezané a Ostraváci, klídek, žádná válka nebude.Zatím. To jen mocnosti neznají to staré české přísloví že kdo rychle dává, dvakrát dává, které se dá přehodit jako kdo rychle trestá, dvakrát trestá. Asi tak jako Izraelské letectvo, které jen pár hodin po chemickém útoku ukázalo, že v blízkosti jeho hranic něco podobného nerado vidí. Jenže USA, Británie i Francie jsou daleko. Takže rychlost tu nehraje takovou roli. Zbytečný útok, ztráta času a v neposlední řadě, poměrně velkému riziku vystavený Izrael. 

I do

 

Autor: Martin Braun | sobota 14.4.2018 4:49 | karma článku: 34,61 | přečteno: 5860x