Mráz přichází nejen z Norska

Ráno jsem zveřejnil tento článek s tím, že obsahoval velký rozhovor s paní Michalákovou, který vznikl pro týdeník echo 24. Článek byl deaktivován z důvodů, že nemám povolení echa k jeho reprodukci.

 Takže jeho původní verzi, můžete najít na mém soukromém blogu. Snad bude viditelná.

O posledním vývoji v případu krádeže Denise a Davida Michalákových, norským Barnevernetem, se v poslední době napsalo více než dost. Názory jsou různé, a diskuse jsou vyhrocené.

Včera, některá media přišla se zveřejněním zdůvodnění posledního rozhodnutí, norské krajské komise. Sice se ptám, jak je možné, že sdělovací prostředky tento dokument mají, ale na druhou stranu jsem tomu rád. Pokud totiž, dosud někdo nevěřil spravedlivému boji paní Michalákové o své děti, pak po seznámení se s rozhodnutím Norů, musí nutně změnit názor. I když minimálně jeden, si bude jako kolovrátek pořád mlít svou stejnou písničku...

http://www.novinky.cz/domaci/383359-syn-michalakove-pry-zadonil-aby-s-matkou-nemusel-byt-dele-nez-15-minut.html

Připomeňme si, že Denise, neviděla paní Michaláková více než rok. To znamená, že požadavky, které údajně vyslovil, jsou datovány do jeho devíti let. Asi bude něco v tom norském ovzduší, že devítileté děti, dokáži takto precízně formulovat co chtějí. Některé požadavky si nezadají s manýry popových hvězdiček. Zákaz focení, žádné mobily a fotoaparáty na schůzce a podobně. To ovšem není nic proti šestiletému Davidovi, který, podle Norů, byl velmi rozrušen, když viděl fotografie, jak pobíhá kolem tety na WC. Jak je vidět, asi je svobodné forum v Norsku a speciálně u Davidových pěstounů oblíbený web.

Ovšem dost ironie. Celý případ je opravdovou tragédií, kde žerty musí stranou. Pokud to vidím správně, připadá mi to, že Norové považují Čechy za debily, kteří jím spolknou každou udičku. Skočí na kdejakou hovadinu. Možná to tak funguje v Norsku, možná jsou samotní Norové, rozumu mdlého, a uvěří všemu, co jím všemocný stát a ještě všemocnější Barnevernet , Barnevernet almighty,  nakuká.

V Česku ale takoví mimoni nejsme. A tak doufám, i ti, kteří dosud pochybovali, dostanou konečně rozum a pochopí, že v Norsku sice platí norské zákony a zvyklosti, ovšem pokud se jedná o výsostné občany cizích, samostatných a suverénních zemí, tak se prostě Norsko nemůže chovat jako nacistické Německo před a za války.

Dodávám, že Polsko už to Norům dalo jasně najevo a o veškerých problémech na poli výchovy dětí, musí být neprodleně a předem informován polský velvyslanec. Zatím se nezdá, že by Česko si dokázalo vydobýt podobný přístup. To možná Nory vybízí k myšlence, že si mohou dovolit vše a že jím vše uvěříme. Doufám, že se šeredně mýlí.

 

Autor: Martin Braun | středa 14.10.2015 17:03 | karma článku: 32,42 | přečteno: 1390x