Mnichovská dohoda byla naprosto v pořádku

A mocnosti, Británie a Francie, byly v naprostém právu, když tento dokument podepsaly. Vím, je to poněkud provokativní tvrzení, ale v mnoha očích dnes je naprosto správné

Když vycházíme z různých prohlášení členů SPD, Komunistů a když  čteme komentáře českých občanů pod články na téma dění v Afghanistánu, musíme nutně dojít k závěru, že jak Británie tak i Francie jednaly v nejlepším zájmu svém i Evropy.

Dokonce byla velká chyba ze strany USA, Austrálie či Kanady, že se bojů proti Hitlerovi účastnili. Nebyla to jejích válka. Evropa je daleko a to co se na jejím území dělo, to přece nikoho zvenčí nemuselo zajímat. Británie a Francie to pochopily a v Mnichově podepsali vrcholně státnický a moudrý dokument, kterým byl zajištěn klid, mír a prosperita pro tyto dvě země....

Nesouhlasíte? Ani se nedivím. A doufám že se zde nenašel šílenec, který by věřil, že výše uvedené, jsou opravdu moje názory. Jenže jsou to názory, které veřejně prezentují nejen čtenáři různých internetových portálů ale hlavně vrcholní politici, i když ta vrcholovost u SPD či Komunistů rozhodně neznamená nikderak vysoké IQ a rozhled. Jsou ale vidět a slyšet a televize, hlavně ta veřejnoprávní, je velice rády zvou a poskytují prostor pro šíření těchto fantazmagorii.

Takže ano, můžeme v klídku žít ve své bublině, opojeni pocitem že v Praze, Brně, Ostravě, Plzni či Višňové jsme naprosto v bezpečí a vůbec se nás nemusí vzrušovat vítězný postup Talibanu v jakési "Bohem zapomentuté" zemi. Vždyť ať si tam udělají pořádek sami.

My tomu jen u řízku a piva budeme přihlížet a ti citlivější slzet u nevinných dětských očiček, plačících nad mrtvými rodiči.

Dobrou chuť

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Braun | neděle 15.8.2021 15:45 | karma článku: 24,70 | přečteno: 1604x