Miloš Zeman obětí hyenismu

Všichni co čtou mé blogy vědí, že jsem nebyl, nejsem a nikdy nebudu příznivcem vašeho presidenta, Miloše Zemana. Přesto mi kypí žluč, když čtu co si dovolil jakýsi Svatopluk Bartík.

Nevím co je to za člověka, jakou má politickou či lidskou historii. Zdá se, že se jedná o jakéhosi lokálního politika, který to zatím nedotáhl dále nežli na radního z Brna a doufám že ani dále nedotáhne.

Jen naprostá lidská hyena totiž  napíše to co napsal on a zveřejní informace o zdravotním stavu takové intimity, jako to právě Bartík udělal. Na podobné úlety jsem byl dosud zvyklý z toho nejkanálnějšího bulváru v USA ale nesetkal jsem se s něčím podobným u člověka, který je reprezentantem části veřejnosti.

Spekulace o zdravotním stavu jakéhokoliv politika jsou populárním tématem. Jistěže se jím nevyhne ani president, zvláště president mluvka, jakým bezesporu je Miloš Zeman. Potud je vše normální, pokud se tyto spekulace odbývají v obecné rovině, v rovině "myslím si " nebo "vypadá to že ". Pokud ale někdo překročí onen pomyslný rubikon a zveřejní jakési dokumenty, lhostejno či pravé nebo falešné, zasloužil by minimálně mokrým hadrem přes držku.

Víte, někdy jsem obviňován z cynismu, nebo i z neúcty k úřadu presidenta. Myslím si, že president není nic více nežli každý jiný člověk. Reprezentuje svou zemi, je tedy více vidět, lidé ho soudí a posuzují ale jinak má úplně stejnou pozici jako kdokoliv z nás. A jako kdokoliv z nás si zaslouží respekt který přísluší každému člověku. Když se někde ožere jako mužík, není problém to zveřejnit a udělat si z něj legraci. Legrace ale končí, když se spekuluje o chorobách, které jsou fatální a mohou znamenat konec života. Politik, umělec, veřejně činná osoba, nikdo z  nich není imunní proti strachu ze smrti. Proti smutku z toho, že konec je neodvratný. A pokud někdo zveřejní informace, které takovou chorobu oznamují, je jedno jestli se tyto informace zakládají na pravdě nebo je to lež spojená s politickým bojem. Takováto informace může lidsky napáchat nepředstavitelné tragedie.

Jsem zastáncem toho, že jak ve sportu tak na politickém kolbišti bychom měli ctít zásady fair play.

Pan Svatopluk Bartík tuto zásadu porušil.

https://zpravy.idnes.cz/zeman-prezident-socialni-site-zdravi-rakovina-prezidentske-volby-bartik-zit-brno-trestni-oznameni-ilw-/domaci.aspx?c=A171107_160515_domaci_bja

 

 

 

Autor: Martin Braun | úterý 7.11.2017 19:17 | karma článku: 41,64 | přečteno: 2508x