Má Okamura pravdu, nebo ne?

Vzhledem k tomu, že on sám je produktem mísení lidských ras, nebo druhů, tak je jeho poskakování vzteky hodně k smíchu. Jo a používám zavedený termín ras, protože slovo "plemen" které idnes použila v titulku zní nechutně.

Abych ale idnes nekřivdil, to slovo bylo převzato z učebnice, která panu Okamurovi přivodila tlakovou a adrenalinovou erekci.

Já tedy nevím na základě čeho autorka získala přesvědčení o pravdivosti toho co napsala. Nebudu to popírat ani vyvracet. Nicméně co se mi hrubě nelíbí a s čím nesouhlasím je tvrzení "mnohonásobné"

Nemohu se zbavit dojmu, že ona citace je vytržená z hlubšího kontextu, protože hovořit o lidských plemenech a ještě to dávat do souvislosti s mnohonásobným mísením, to nezní zrovna pedagogicky a dává to nám lidem punc šlechtěných krav, psů a koček.

Ale aby mě zase nějaký moula špatně nepochopil... Jsem v celé této šaškárně proti používání termínů mísení, protože my lidé nejsme klienty psích nebo jiných zvířecích množíren. My se nemísíme.

Zdá se, že v zájmu jakéhosi pitomého požadavku na multikulturní civilizaci, se začíná na vedlejší kolej přesunovat to, co nás lidi dělá lidmi. Totiž cit a láska. Jestliže se totiž bílý chlapec zamiluje to černošky, Asiatky nebo Arabky, do bílé nebo růžové či zelené dívky, pak je to jen jeho věc a věc oné dívky. A platí to samozřejmě i naopak. A ne že ne. Ovšem požadavek nebo očekávání jakéhosi plánovaného mísení... nepřipomíná vám to snahu Hitlera o geneticky dokonalého člověka? Mně tedy hodně. A moc novinka to není, protože konkrétně zde v USA si toho všímám už delší dobu, v reklamách. Ať už v televizi či jinde. Je li tam znázorněný manželský pár, jedná se velice často pár smíšený. Jakoby nám chtěl někdo říct : " Podívej, tak je to správné. Jenže o tom, jestli je anebo není to správné, o tom musí rozhodnout především onen pár a nikoliv společenská poptávka.

Pan Okamura má pochopitelně pravdu v tom, že ona stať v učebnici je zhovadilost ovšem nikoliv proto, že by nebylo vhodné se mezi lidskými rasami nebo druhy míchat, ale proto, že podobná generalizace je navýsost škodlivá.To ovšem nebyl Okamurův motiv ke vzteku, protože on generalizuje často a velmi rád.

Takže moje rada je : Milujte se a množte se, perte se a žerte se, na množství ani barvu kůže nehleďte ale hlavně se mějte rádi a buďte spolu šťastní. A na politiky neberte ohled. 

A mezi tím vším milováním a hřešením si poslechněte tuhle kapelu z Tunisu.

 

Autor: Martin Braun | úterý 18.12.2018 1:11 | karma článku: 24,81 | přečteno: 1457x