Když oni se ti chudáci Palestinci jen brání - průplach mozku...

...v podání několika českých sdělovacích prostředků, které referují o událostech v Hlavním městě Izraele Jerusalémě.

Zatímco I-dnes se snažil o jakousi vyváženost, Česká televize balancovala v intencích aby se vlk nažral a koza zůstala celá, jen proboha nikoho neurazit, pokud jste najeli na seznam zprávy, dostali jste pecku přímo mezi oči. Už z toho titulku, se čtenáři obeznámenému se situaci a se současným vývojem, muselo zatmět před očima. 20 mrtvých, včetně dětí, křičí do světa autor, který neměl tu sílu, nebo možná odvahu se ke svému výplodu přihlásit.Nu a poté, co se laskavý čtenář vzpamatoval z nehorázného titulku, který vůbec neodráží fakta a skutečný stav věci, přichází poučení s názvem "Co bystě měli vědět". Zde se dozvídáme, že židovští nacionalisté oslavují den Jeruzaléma, což ovšem prakticky, tak jak je to podáno znamená, že všichni Židé jsou nacionalisté, protože až na výjimky den Jeruzaléma oslavují opravdu všichni.

A nenechme se mýlit, slovo nacionalisté není rozhodně myšleno jako vlastenci nebo patrioti ale v tom nejhorším slova smyslu. Jak to jen autor onoho článku umí. Ale lekce pokračuje a tak je čtenáři podsunuto, že z Gazy bylo vystřeleno 7 raket, ovšem následný útok měl za následek  NEJMÉNĚ 20 obětí a v tom MINIMÁLNĚ 3 děti. Co na tom že jsou to počty takzvaně vycucané z prstu, jedovatá slina je vyplivnuta.Takže následující klasický blábol že nárok na celý Jerusalém je v rozporu s mezinárodním právem už asi nikoho nepřekvapí.

Co ovšem v článku na seznamu nenajdete, je informace o tom, jak to začalo. O provokacích takzvaných Palestinců i když jak se ukazuje, ne všichni útočníci se hlásí k neexistující palestinské národnosti. Takže se prakticky jedná jen o výtržnosti a terorismus, který bude jistě z pokladny EU a amerického kongresu a OSN náležitě odměněn.

Seznam zprávy se tak hrdě postavil vedle například bulváru SUN, který napsal, že izraelský automobil najel do skupiny protestujích Palestinců, přičemž decentně opomenul fakt, že k tomu došlo následkem útoku na řidiče, který byl zraněn hozeným kamenem.

Je opravdu nanejvýš trapné vidět takovýto styl žurnalistiky a je téměř nemožné podobným novinářům věřit cokoliv.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Braun | pondělí 10.5.2021 22:40 | karma článku: 37,25 | přečteno: 1189x