K novým krokům vlády České republiky

Není snadné tyto kroky objektivně komentovat. Člověk na jednu stranu chápe nutnost razantních kroků, na druhou stranu ovšem zde je otázka, zda to s čím mocní přišli, je tím správným řešením.

Předně je nutné podívat se zpět. Covid 19 drtí tuto planetu už celý rok a kdykoliv se zdá, že lidstvo začíná nabírat dech, přichází nová mutace, silnější a zákeřnější.

V tomto ohledu se musíme ptát, zda to, že budou lidé 3 týdny ( nebudou, zapomeňte na to) sedět doma, má šanci na tomto trendu cokoliv změnit.

Jak s tím může někdo počítat, když se nic nezměnilo za celý rok a to probíhaly zákazy napříč planetou. Přesto se covid šíří dále a vůbec to nevypadá, že by se mu chtělo se vzdát. Jsou tedy kroky české vlády nějak smysluplné? Obávám se, že nikoliv.

Jednak vidíme z diskusí, že lidé se nehodlají jen tak smířit s tím, že budou další omezení. A není možné se jím divit,, protože tato situace je zde rok a výsledek se rovná nule. Proto jen málokdo uvěří plačtivému Babišovu projevu, kde říkal že věří že za 3 týdny bude vše dobré. Proto málokdo uvěří Hamáčkově víře, že v létě bude vše zalito sluncem. Nebude. Nenechme si lhát do kapsy. Nebude, dokud se nevzpamatuje celý svět a nepostaví se tomuto problému ruku v ruce.

Nejnovější krok vlády nebude úspěšný a za 3 týdny možná před národ přestoupí Babiš s nutnosti prodloužení o další 3 týdny. A čas poběží.

 

Autor: Martin Braun | sobota 27.2.2021 15:07 | karma článku: 23,67 | přečteno: 1000x