Jasná odpověď - Ne pro právo Sharia

Poté co jsem viděl včera one woman show paní Jilkové Máte slovo, ve které pojem woman nahradil Milan Kohout, byla moje nálada na bodu mrazu. Hnusné vnucování Čechům čehosi cizího, co nechtějí, čeho se bojí, dosáhlo svého vrcholu.

A tak jsem brouzdal internetem a narazil na informaci, která mou náladu poněkud zlepšila. Nejedná se sice o zprávu z Česka, dokonce ani z Evropy, bohužel, nicméně, když sledujeme současný světový vývoj, pak každá dobrá věc potěší dvakrát. I vícekrát.

Stalo se v Alabamě, že muslimové chtěli zdejší zákonodarství osvěžit a rozveselit svým právem Sharia. O obyvatelích Alabamy se v USA říká, že nejsou zrovna bystrého rozumu, ovšem tentokráte se ukázalo, že ti, kdo takto soudí, jsou od pravdy daleko.

Zákonodárci tohoto státu totiž řekli své rozhodné ne, tomuto požadavku a tak se v ústavě státu Alabama objeví dodatek 1, který zakazuje užití cizího práva, na území Alabamy. Muslimové se svým požadavkem tedy "utřeli", ovšem ještě předtím spustili jejích obvyklý rykot o tom, že se jedná o projev rasismu, xenofobie a podobné bludy. Však to všichni známe. Jakmile se jím zatne tipec, hned mají plné bradky lidských práv.

Jeden z jejích aktivistů hlásal, že požadavek na povolení Sharie byl vlastně jen symbolickým aktem a že jeho zamítnutí je fackou všem muslimům. Odpověď jednoho ze zákonodárců pak byla více než logická. "Když ukradnete v bance milion dolarů a budete se hájit tím, že to byl jen symbolický akt a že jste je nechtěl použít, taky vám nikdo neuvěří."

A tak se stalo, že stát Alabama má ústavně zakotveno, že muslimové, kteří tam žijí, se budou muset spokojit s americkými zákony a právem. A tak je to správně.

Teď se ovšem nabízí otázka, jak by rozhodl ústavní soud ČR. Už několikrát jsem totiž četl a slyšel, když na toto téma přišla řeč, že Sharia je vlastně jen symbolika a že nikdo nemá zájem jí praktikovat dogmaticky v plném rozsahu. Muslimové v ČR toto říkají velmi často a velice rádi. Můžeme jím ale věřit? A v souvislosti s hrozbou, že Česko, podobně jako ostatní oběti politiky EU, tedy sousední země, bude nuceno přijmout jakési kvoty, které taky nikdy nemusí mít konečné číslo, se nabízí otázka, nebude nakonec muslimská menšina v ČR tak silnou, že jejímu nátlaku podlehne i české zákonodárstvo?

Je třeba být velmi na pozoru. To co v pořadu paní Jílkové předváděl pan Kohout, totiž zdaleka není ojedinělý extrém. Zejména mezí části mládeže, sílí pocity, že zemím třetího světa něco dlužíme, že naše relativní bohatství vznikalo na úkor jejích chudoby a podobně.

Světová civilizace je v ohrožení. ISIS stojí téměř na hranicích Izraele. V posledních dnech a hodinách jsou z pásma Gazy hlášeny raketové útoky, které ovšem pravděpodobně nemá na svědomí Hamas. Ke druhé straně hranice se blíží teroristé z ISIS. Objevují se zprávy, že se islámský stát snaží zmocnit jaderných zbraní. To není nereálné, když si uvědomíme, že jadernou mocností je Pakistán, kterému se moc věřit nedá.

Bylo by tedy hodně bláhové domnívat se, že na současnou situaci kolem uprchlíků, teroristé nezareagují. Že se nepokusí dostat mezi ně svoje lidi. Nikdo nebude schopen kontrolovat historii každého utečence. A pokud někdo řekne že ano, pak je lhář.

Rozhodnutí v Alabamě mi udělalo radost, jenže toto rozhodnutí se Česka ani tak moc netýká. Je to jen první vlaštovka, první krok a ukázka jak by se mělo postupovat. Pro Českou republiku je důležité, aby se v zemi vytvořila síla, která bude držet politiky na uzdě a bude bránit zájmy Čechů.

 

Autor: Martin Braun | pátek 12.6.2015 9:09 | karma článku: 39,56 | přečteno: 2001x