Jaromir Jágr - z Boha nepřítel?

Před dnem práce který jistě budete všichni radostně s mávátky slavit, jen malé zamyšlení nad skandálem, který se týká Jaromíra Jagra, hokejisty, který náhle v nemilost upadl u části obyvatelstva.

Proč? Co já vím. Ale hodně mi to připomíná aférku Jaromíra Nohavici, který si zajel do Ruska, aby Putinovi zazpíval a ten mu za to předal Puškinovu medaili. Co se tehdy strhlo mnozí pamatujeme. Chvílemi jsem čekal, že se lidé na Staroměstském náměstí srotí a za zvuku hymny nebo modlitby pro Martu budou rozšlapávat desky tohoto zpěváka.

Jágr nejel do Ruska za Putinem ale do Číny se Zemanem. A to se někomu hrubě nelíbí a někomu dokonce tak, že hovoří o zradě a o postavení mimo hru a podobně.

Upřímně řečeno, obě akce které jsem popsal mi přišly k smíchu. Nohavica převzal medaili za zásluhy o přátelství. No a? Jagr jel do Číny nějakým způsobem pomoci těm klukům čínským, naučit se hrát hokej. Je to jistě národ učenlivý. Možná se dokonce bude opakovat situace z 50. let, kdy Československo učilo kopyta ze sborné komandy, jak se udržet na bruslích a voila, hned na nejbližším mistrovství světa SSSR v roce 1954 získala zlatou medaili. Neporažená v celém turnaji. Takže kdo ví. Letos bude učit Jágr Číňany bruslit a příští rok nebo ten další a dalších 40 příštích let budou mistry světa oni. Nic není nemožné ale je to jen sport. Zatím.

Rozhodně jsem nezaregistroval, že by Jágr jel s vaším presidentem pořádat nějaká politická cvičení. Proto mi současné útoky na něj připadají nesportovní, nefér a hlavně hodně hloupé.

Tak to je pro dnešek všechno. A teď mávátka připravit a hurá do průvodu.

A na připomínku čarodějnic, tady mám moji nejoblíbenější

 

Autor: Martin Braun | středa 1.5.2019 4:43 | karma článku: 34,50 | přečteno: 1355x