Jak komunisté šíří neověřené bludy

Nevím jestli současná situace a vlna demonstrací je srovnatelná s rokem 1989. Myslím si, že na takové srovnání je ještě čas, minimálně do příštího setkání, které má proběhnout na Letné.

Nicméně některé podobnosti s rokem 1989 a dobou krátce po něm lze nalézt. Je to hlavně hysterická, vzteklá reakce komunistů, levice a těch, kterých se současné událostí týkají. Tedy oněch "potrefených".

Jeden z příkladů tohoto vzteku se objevil na facebookových stránkách komunistů, které otiskly jakýsi dopis, který má potvrzovat, že demonstranti jsou předem placení, a že v případě že demonstrace nesplní svůj účel, jsou organizátoři ochotní "dodat i skutečnou mrtvolu"

Více podrobností si můžete přečíst ZDE a tam se také dozvíte, kdo je za tímto nejnovějším hoaxem. Je to jistý Břetislav Olšer. Bývalý bloger, kdysi velice ctěný a uznávaný, který postupem času začal přicházet o soudnost a jeho blogy se proměnily v personální útoky vůči západním politikům, vůči západu jako takovému a v nekritický obdiv vůči Rusku. Není bez zajímavostí, že pan Olšer, a jeho současný web rukojmí, velice často spolupracuje s jiným podobně zaměřeným autorem, JuDr Vyvadilem, jehož si pamětníci rovněž pamatují ze zdejšího blogu.

Šíření dezinformací, ať už v podobě lží o vyplácení odměn demonstrantům nebo o jakési ochotě "dodat mrtvolu", či pouze zpochybňování inteligence demonstrantů či jejích počtu, to vše má za cíl vyvolat neklid a nejistotu a umožnit všem těm, kteří se cítí přímo ohrožení, najít prostor k vykličkování z nastalé situace. 

Ovšem bylo by naivní si myslet, že komunisti, kteří se řadí k nejaktivnějším šiřitelům podobných hoaxů mají pouze za cíl pomoci Babišovi či Zemanovi. Oni cítí šanci. Podobně jako krátce po roce 89, kdy pomocí plátů jako byla například  " Naše Pravda" vyvolávali strach a hrůzu u převážně starších občanů, kterým tento plátek dodávali mnohdy i do domů nebo do domovů důchodců.

Komunisti cítí příležitost chopit se znovu otěží a dostat se zase k moci. Byť třeba prozatím pouze tím, že jím bude nasloucháno. Že budou našeptávat hesla jako "za nás by se to nestalo" anebo jejích oblíbenou mantru " my jsme státotvorní ".

Každopádně, občané by měli být připravení i na možnost, že jejích snaha bude zneužitá. A také by si měli uvědomit jeden fakt, který na demonstracích nezazněl. Totiž že i kdyby Babiš a Benešová onu demisi podali, nic se nezmění z jednoho prostého důvodu. ZEMAN JÍ NEPŘIJME. 

A v tom vidím velké nebezpečí, protože nic tak nepokazí dobře vykonanou práci, jako pocit, že ta práce byla marná a současná snaha rozhodně není marná. Je to vzdor jakého v Česku moc často svědky nejsme. Měl by pokračovat se sílící silou. Ale to už je jen na vás a já vám mohu jen držet palce. A také to dělám.

 

 

Autor: Martin Braun | středa 5.6.2019 18:58 | karma článku: 24,28 | přečteno: 608x