Izrael uzavřel s teroristy dohodu o příměří

Klídek, já vím že titulky ve sdělovacích prostředcích píší že ta dohoda byla uzavřena s Palestínou. Jenže to není pravda. Nemohu s tím souhlasit. Musel bych totiž připustit, že za barbarskými nálety byli všichni Arabové,

kteří si nechávají říkat Palestinci. Jenže ono je to ve skutečnosti jinak a pravda je taková, že došlo k uzavření dohody o příměří mezi  státem Izrael a teroristickým hnutím Hamas, které terorizuje nejen Izrael a jeho obyvatele, ale i samotné vlastní obyvatelstvo Gazy.

Myslím si, že je nejvyšší čas nazývat věci pravými jmény. Ostatně ZDE se sami můžete přesvědčit, jak o oné dohodě, s kým byla uzavřená, referuje například Haaretz. Neslovíčkařím. Je totiž maximálně nutné dát najevo, že Hamas nemá právo zastupovat obyvatelstvo, které pod jeho vládou, či spíše útlakem trpí hlady, nemocemi, brutalitou a také umírá. A na vině není Izrael, který umožňuje pravidelné a dosti štědré charitativní dodávky. To je ovšem věc, kterou víme už  dávno a naštěstí je stále méně těch, kteří se snaží tvrdit něco jiného.

Co tedy znamená to příměří, uzavřené prostřednictvím Egypta s teroristy? 

Obávám se, že pro budoucnost nic dobrého.Vzhledem k tomu, jak se mezinárodní společenství postavilo k víkendovým útokům, tedy k tichu a přehlížení, dojde v nejbližších dnes možná k skokovému nárůstu mrtvých na straně Palestínců. Jako ostatně vždy. Přibude mrtvých dětí a mladých lidí. Asi se objeví nějací mrtví či alespoň těžce zranění starci či invalidé. Nic nového. Tato historie se opakuje, stejně jako se pak objevují snímky zoufalé běžících záchranářů s nosítky, na kterých leží izraelským vojákem smrtelně zraněný Palestínec... s pusou roztaženou smíchy od ucha k uchu. Kolik takových fotek a videí už jsme viděli a na youtube stále můžeme vidět? Pallywood má asi oskarové ambice.

Úměrně s výše zmíněným nárůstem ale pravděpodobnější bude přibývat televizního zpravodajství, ve kterém zasmušilí redaktoři a redaktorky budou informovat o náletech izraelského letectva a o původu se zmíní jen tak na půl úst. Pokud vůbec. Ostatně: Podívejte se na Idnes, Lidovky, Seznam.cz...Informace jsou podávány tak, že první je vždy uvedeno, kolik bylo zabito Palestínců a pak krátká informace o obětech na izraelské straně.

Takže: avizovaná dohoda o příměří přinese hlavně eskalaci útoků na Izrael za to, že se brání. A k tomu něco navíc. Hamas získá čas doplnit zásoby a zaútočit znovu. Asi opět v pátek na hranicích. Bandy výtržníků opět přijdou provokovat. A raketové útoky? Měsíc možná dva bude klid. Sem tam přiletí nějaký kassam a Hamas se bude dušovat že to oni ne. A pak to začne nanovo. A znovu.

Dokud někdo konečně nedostane rozum a nedojde k razantnímu kroku. Ovšem dojde k němu? A nebude už moc pozdě?

Víkendové události stály Izrael 4 mrtvé. Zatím. Další 3 zranění jsou v kritickém stavu. Asi můžeme s klidným svědomím říct, že došlo k zázraku, že mrtvých nebylo více, protože zásah nemocnice ohrozil desítky pacientů.

Je tedy na izraelské vládě, jestli bude i nadále trpělivá a ochotná podepisovat dohody o příměří, anebo se rozhodne, nezávisle na mezinárodním mínění k řešení, které jednou provždy přinese na hranicích s Gazou klid. Jak Izraelcům tak jeho sousedům co si nechávají říkat Palestínci.

 

Autor: Martin Braun | pondělí 6.5.2019 6:17 | karma článku: 27,95 | přečteno: 527x