Izrael pod palbou - rakety opět dopadají na jeho území ( aktualizace)

Po měsících relativního klidu, od dnešního rána teroristická organizace Hamas začala z pásma Gazy znovu ostřelovat izraelské území a do této chvíle zde dopadlo téměř a možná už více než 200 raket.

Záminkou pro tyto barbarské útoky se stala likvidace jednoho z vůdců Islámského jihadu, Baha Abu Al-Ata. Terčem raketových útoků se stala města  Rishon Lezion, Gedera, and Ashdod. Jsou hlášená zranění, způsobená mimo jiné i tím, že lidé utíkali do krytů a v panice padali. Jedná se o hustě obydlenou oblast.

Sirény znějí z Tel Avivu, školy jsou zavřené a vláda vyzývá občany, aby se zdržovali v blízkosti krytů.

Nejnovější informace ( nepotvrzené, hovoří o 3 mrtvých na straně Izraele). Mezinárodní sdělovací prostředky zatím zachovávají "radiový klid " to znamená že nejnovější eskalace násilí vedená teroristy z Gazy nechává svět v naprostém klidu.

V této souvislosti se mnoho Izraelců ptá, jak dlouho budou muset trpět ještě tyto teroristické útoky na své území a jak dlouho setrvá vláda v nečinnosti a nechá jednotky IDF v klidu. Sílí názor, který sdílím i já, že čas na tvrdou a nelítostnou odpověď je právě teď.

Krátce po 17. hodině místního času bylo oznámeno, že byl vytvořen 80. kilometrový bezpečnostní koridor kolem pásma Gazy. Zatím není jasné co přesně tím je míněno. Očekává se, že konflikt a útoky potrvají několik dní a je možné že ještě zesílí. IDF mezitím provádí odvetné útoky proti islámskému jihádu. Nejsou dostupné přesné informace o ztrátách na životech, nicméně několik dětí bylo převezeno do nemocnice, patrně v důsledku šoku.

Vlajka Izraele
Statistika

Ireland Israel Alliance laskavě souhlasí s použitím jejích koláží pro mé blogy.

Autor: Martin Braun | úterý 12.11.2019 14:11 | karma článku: 28,75 | přečteno: 619x