Izrael pod palbou (opět)

Jih Izraele se opět, jako už mnohokrát v minulosti ocitl pod raketovou a minometnou palbou z pásma Gazy. Během 24 hodin, více nežli stovka raket dopadla na území židovského státu. 

Reakce Izraele byla blesková. Přes 40 cílů zaměřilo letectvo na území Gazy a zasadilo tak Hamasu hodně bolestivou ránu. Jednalo se o nejmasivnější úder proti teroristům od konfliktu v roce 2014 a zaměřen byl hlavně na hlavní sídlo Hamasu v Beit Lahia, výcviková centra, skladiště zbraní a kanceláře.

Hodinářská práce a ukázka toho, že Izrael neponechává nic náhodě a každý útok bude po zásluze potrestán. O preciznosti akce svědčí i fakt, že nedošlo k podstatným obětem na životech obyvatel Gazy a podle aktuálních informací jsou na místě dva mrtví, což ovšem nelze ověřit jestli se nejedná o další výmysl Hamasu. V každém případě se ukazuje, že práce IDF a IAF je zaměřena výhradně proti teroristům a nikoliv proti civilnímu obyvatelstvu.

Což ovšem značně asi rozladilo mezinárodní mediální scénu, která do této chvíle prakticky neví co psát. Když zadáte do vyhledávače potřebná hesla, vyskočí několik málo odkazů, ovšem hlavní mediální centra i v tuto hodinu mlčí a neozývá se ani typický protiizraelský rykot. 

O to více je překvapující, že na Idnes.cz vyšel článek, autorky Terezy Kučerové, která poměrně objektivním způsobem o události informuje. 

Šok ovšem dostane každý, kdo nahlédne do diskuse a uvidí tam tohle:

Prosím povšimněte si, kdy ten komentář byl vložen. 1:11 po půlnoci. Jestli počítám dobře, je v Česku zrovna v tuto chvíli 7:45 a ten komentář je stále na svém místě, včetně mé reakce, za kterou jsem od jistého Řezníka dostal mínus, a to přesto, že jsem pana Říhu několikrát administraci nahlásil. Jistě mě někdo označí za udavače. Je mi to jedno ale posílat lidi do plynu, s primitivním pomateným zdůvodněním že se historici nemohou dopočítat těch mrtvých, to je silné kafe i na mně, který je dosti tolerantní k imbecilům.

Co si mám o tomto postoji administrace myslet, když si uvědomím, že když do diskuse napíšu prdel nebo hovno, tak budu smazán ale vyložena urážka a oslava holokaustu je tolerována, to opravdu nevím.

Zdroj : http://www.jerusalemonline.com/news/politics-and-military/military/israel-under-attack-idf-pounds-gaza-in-heaviest-strikes-since-2014-36322

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Braun | neděle 15.7.2018 7:45 | karma článku: 35,17 | přečteno: 900x