Izrael a Covid 19

Znepokojivé informace přicházejí z Izraele, ohledně vývoje pandemie Covid 19. Zdá se, že nové vedení země nebere hrozby příliš vážně a poklimbává na vavřínech, získaných ovšem vládou předchozí.

Úterní prohlášení bývalého premiéra, Benyamina Netanyahua, vyvolává vrásky nejen u přátel této krásné, přátelské a navýsost vyspělé země, nicméně u vědomí toho, že virus žádná viza nepotřebuje a hranice si překračuje jak se mu zlíbí, tak zneklidňuje lidstvo celé planety. 

Pan Netanyahu k tomu prohlásil toto:

Dnes byl překonán rekord za šest měsíců v počtu pacientů s koronavirem (!), rekord za pět měsíců v počtu zemřelých za den (!) a vrchol čtyř měsíců v počtu těžkých pacientů.
To je alarmující a zbytečné a vIzraeli nemělo dojít na toto selhání.
Koneckonců jsme Coronu odstranili prvního na světě a již před 7 týdny jsem požádal, aby dostali Izraelci třetí vakcínu, kterou jsme již předobjednali, a okamžitě začal očkovat populaci.
Kdyby to Bennett udělal včas, nedosáhli bychom takových špiček úmrtnosti a teď by nemluvili o karanténě.
Bennett promarnil drahocenný čas - a izraelští občané za to platí. velkou cenu.

...Ano, můžeme si myslet, že se jedná o součást politického boje a že Bibi prostě okopává Naftalimu kotníky.. Jenže jsou jeho slova pravdivá? Bohužel ano, jsou a je jen otázkou času, soudím, kdy dojde opět k uzavření země a hromadným karanténám.

Podobné podřimování bohužel vidím i v Česku, kde ve zpravodajstvích uvádějí, že čísla mírně klesají, či že klesají, v lepším případě že nárust je mírný ale do těchto statistik se nezapočítává čas, kdy se lidé vrátí z dovolených a kdy ty křivky mohou stoupnout. To podivné ticho a laxnost by se nám mohly brzy vymstít a to co se v současnosti děje v USA, kde například na Floridě zločinec Ron DeSantis hazarduje s lidskými životy a životy dětí především, by mohlo být zanedlouho realitou i v Evropě, potažmo v Česku.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Martin Braun | čtvrtek 12.8.2021 13:30 | karma článku: 14,59 | přečteno: 845x