Imigrantům máme pomáhat, kdo ale pomůže naším potřebným?

Včera jsem se díval na kousek zpráv na ČT 1. Mezi spoustou žvanění se tam objevila informace, že ministryně Marksová zajistila přídavek, respektive almužnu pro postižené občany.

To mne přivedlo k zamyšlení se, nad pokrytectvím naší vlády. Ano, pokud se jedná o postižené, nemocné či jinak potřebné občany ČR, pak se tito musí většinou spokojit s almužnou v řádech několika stovek korun.  Těžce nemocné děti, musí využívat dobrodiní občanských sbírek či organizací, jako je například Dobrý Anděl a další, díky kterým mají těžce nemocné děti šanci na léčbu nebo pomůcky. Jsou  známy případy, kdy byl dětem, ale i dospělým odebrán příspěvek, protože se nevešli do jakési kolonky ve formuláři.

Staří lidé musí často živořit v nedůstojných podmínkách a poslouchat, že stát prostě nemá peníze, aby jím zajistil potřebnou péči. Taková je skutečnost, situace, v jaké se nacházejí nikoliv desítky či stovky spoluobčanů ale tisíce těch, kteří jsou zde doma.

Naproti tomu je vláda ochotná vyhodit desítky, možná stovky milionů za to, aby se postarala o uprchlíky, u kterých to, že utíkají před hrozbou smrti, před válkou, je dosti zpochybnitelné. Takže se vláda, kterou jsme si zvolili a která nám má sloužit rozhodla, utrácet za naprosto zbytečné navýšení bezpečnostních opatření, za lékařskou péči, za sociální péči, za ubytování a podobně. Do země přijede ještě v tomto roce 400 lidí, o kterých nic nevíme, a je mi naprosto lhostejné, jsou li to křesťané, nebo muslimové. Pro mne je důležité že vím, že není možné dokonalá filtrace kdo sem přichází.

Až tedy budeme opět někde číst nebo sledovat srdceryvný příběh dítěte, které trpí nebo dokonce umírá, protože stát mu není schopen pomoci, až budeme číst či sledovat prosby o pomoc o přispění, bude vhodné si uvědomit, že stát tyto peníze mít mohl. Že není potřebné vystavovat české občany ponižování se. Že stačilo hájit zájmy České republiky a jejích občanů.

Pánové Sobotko, Chovanče, Zaorálku, vy nejste zástupci naší země. Vy jste jí a její občany, vaše voliče zradili. Je lhostejné, jak sladce na obrazovkách mluvíte. To co pro svou zemi chystáte, co jste v EU uklohnili, je podlost.

Autor: Martin Braun | úterý 21.7.2015 8:26 | karma článku: 40,60 | přečteno: 1513x