Idnes.cz - redakční článek za hranicí trestného činu.

Na hlavní stránce online vydání idnes.cz se včera objevil článek paní redaktorky pod zkratkou dtt, který kromě toho, že vychází z nesmyslných údajů, svým názvem se dostal, řekl bych, daleko za hranici trestního zákona.

První věta tohoto článku který najdete zde, na vás velice hlasitě křičí, že Američané jsou národem kriminálníků. Není to úvaha, není do domněnka, je to oznámení, které je o to pikantnější, že kdokoliv v různých diskusích se vymezí proti Islámu a zločinům islámistů, je automaticky označen za neonacistu, rasistu, xenofoba a podobně a bývá jeho komentář smazán, jeho blog zrušen. on sám diskvalifikován.

Aby nedošlo k mýlce, nezastávám se zde konkrétních případů, nicméně mě udivuje pokrytectví, s jakým v samotném redakčním článku autorka čtenářům drze a hlavně veskrze nepravdivě oznamuje, že nějaký národ je národem kriminálníků.

Celý článek ostatně vychází z nepřesných statistik, které jsou z pohledu Evropana neměřitelné, vzhledem k diametrálně odlišnému soudnímu systému v USA. Více jsem se k tomu vyjádřil v diskusi pod tímto článkem. To ale ostatně není pro tento můj blog až tak důležité. 

Hlavní je, že autorka konstatuje hned v názvu, první větou, že Amerika je národem kriminálníků, což je jednoznačně v přímém rozporu se zákonem o šíření nenávisti k národu a rase ( omlouvám se ale přesné znění neznám)

Tedy to co je nám vyčítáno, když na základě naprosto prokazatelných faktů poukazujeme na kriminalitu čerstvě příchozích imigrantů na neslučitelnost Islámu s evropskou kulturou a civilizací, na hrozbu, kterou toto pseudo náboženství přináší, to je naprosto a otevřeně hned v titulku na hlavní stránce vystřeleno vůči celému americkému národu. 

Přitom znovu opakuji, já a mnozí další operujeme s doloženými a doložitelnými fakty, nikterak negeneralizujíce. Naše kritika se netýká národů, nebo etnických skupin. 

Musím bez mučení přiznat, že dotyčný článek mě šokoval, šokuje, hlavně i z důvodu diskuse pod ním, protože ta prakticky kopíruje současný trend, kdy vše americké je kritizováno a podobné články dávají komentátorům možnost v šíření zla a nenávisti. Přesně podle hesla, SSSR / Rusko/ náš vzor, Americe fuj. 

Zdroj : https://zpravy.idnes.cz/usa-spojene-staty-vezeni-uvezneni-trestanec-vezen-afroamerican-latinoamerican-gdp-/zahranicni.aspx?c=A181207_130458_zahranicni_dtt

 

Autor: Martin Braun | sobota 8.12.2018 5:15 | karma článku: 34,84 | přečteno: 3016x